Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statul federal american, în şomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani

Statul federal american, în şomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani

Statul federal american a intrat marţi dimineaţă în şomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani, în lipsa unui acord privind bugetul în Congres.

Senatul SUA a respins proiectul bugetului federal temporar adoptat de Camera Reprezentanţilor, blocând astfel activităţile instituţiilor de stat, relatează AFP.

În ciuda negocierilor intense şi a pasării responsabilităţii între Senat, dominat de majoritatea democrată, şi Camera Reprezentanţilor, majoritar republicană, nu a putut fi adoptat la timp niciun proiect de lege de finanţe pentru exerciţiul bugetar 2014.

Astfel, Casa Albă a dispus cu puţin timp înainte de miezul nopţii ca agenţiile federale să declanşeze oprirea parţială a activităţilor lor.

Preşedintele Barack Obama a încercat o ultimă intervenţie luni, trâgând un semnal de alarmă că că o paralizie a statului federal ar avea "consecinţe economice extrem de reale pentru oameni în viaţa de zi cu zi şi pe mai departe".

"Au făcut-o cu adevărat", a postat Obama pe Twitter, la scurt timp după miezul nopţii.

Prin urmare, 800.000 de funcţionari vor avea la dispoziţie marţi dimineaţă 4 ore să se prezinte la birouri, să-şi pună la punct lucrurile, să anuleze reuniunile şi apoi să se întoarcă acasă, până când Congresul se va pune de acord pentru a aloca credite privind finanţarea agenţiilor federale. 

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama