Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statul Islamic, cea mai mare grupare teroristă: O femeie devine musulmană când zece luptători ISIS o violează

Statul Islamic, cea mai mare grupare teroristă: O femeie devine musulmană când zece luptători ISIS o violează

Un articol de: - 09 Oct 2015, 11:32
Statul Islamic, cea mai mare grupare teroristă: O femeie devine musulmană când zece luptători ISIS o violează Foto: caleaeuropeana.ro Externe

Jihadiștii susțin că o femeie capturată devine musulmană în momentul în care zece luptători ai Statului Islamic o violează.

Asta povestește Noor, o tânără de 22 de ani, care a fost sclava militanților, fiind, totodată, violată de 12 bărbați, scrie Mediafax.

"Mi-a arătat o scrisoare şi a spus că aceasta arată că orice femeie capturată va deveni musulmană dacă zece luptători SI o violează. (Pe scrisoare) figura steagul Statului Islamic şi o fotografie a (liderului grupării) Abu Bakr al-Baghdadi", a spus femeia despre militantul care a capturat-o.

Înainte ca gruparea SI să atace Sinjar, căsătoria în afara religiei yazidi era strict condamnată, iar cei acuzaţi de adulter, inclusiv victimele violului, puteau fi ucişi pentru dezonorarea familiei lor.

Statul Islamic a devenit principala mişcare extremistă la nivel global, depășind Al-Qaida, a declarat directorul adjunct al Centrului american pentru combaterea terorismului. Acest lucru se datorează faptului că organizaţia are acces la un număr mare de potenţiali recruţi din statele occidentale.

Gruparea  este cunoscută pentru folosirea reţelelor de socializare în vederea recrutării de noi adepţi.

Citeşte mai multe despre:   jihadisti,   Siria,   viol,   Stat Islamic