Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Stephen Cooper, protagonist al unei fotografii memorabile de la atacul terorist din 11 septembrie 2001, a murit din cauza COVID-19 (FOTO)

Stephen Cooper, protagonist al unei fotografii memorabile de la atacul terorist din 11 septembrie 2001, a murit din cauza COVID-19 (FOTO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 06 Iul 2020, 12:20
Stephen Cooper, protagonist al unei fotografii memorabile de la atacul terorist din 11 septembrie 2001, a murit din cauza COVID-19 (FOTO) foto: Twitter Externe

Un om surprins într-o fotografie celebră în mentalul colectiv american și nu numai, cu newyorkezii în timp ce alergau după prăbușirea turnului sudic al World Trade Center la atacul terorist din 11 septembrie 2011, a murit din cauza COVID-19, susține familia sa pentru CNN.
 

Stephen Cooper, protagonist al unei fotografii memorabile de la atacul terorist din 11 septembrie 2001, a murit din cauza COVID-19


 

Stephen Cooper livra o serie de hârtii în Manhattan, în septembrie 2011, când un ofițer de poliție i-a spus lui, dar și altora să fugă, a spus Janet Rashes, partenera sa timp de 33 de ani.

Cooper este omul din stânga îndepărtată a fotografiei și a fost surprins pe când purta un tricou negru și ochelari, în timp ce atât el, cât și alții fugeau din calea fumului copleșitor și a nebuniei generale ce cuprinsese cel mai populat oraș din SUA.

 

„Nu și-a dat seama că a fost pozat decât abia la câteva săptămâni distanță. Se uita într-un ziar sau într-o revistă, când a văzut că a fost publicată fotografia cu el. A fost foarte, foarte mândru. Purta fotografia în portofel și le-o arăta oamenilor pe care abia îi cunoștea”, a afirmat Janet Rashes, care a precizat că Stephen Cooper a murit la vârsta de 78 de ani, în 28 martie.

Suzzanne Plunkett, fotografă la Associated Press în acele vremuri, este cea care a realizat faimoasa fotografie. Ea a explicat că pentru CNN că deși a păstrat contactul cu mai multe persoane din imagine, nu a ajuns să îl cunoască niciodată pe Stephen Cooper.

„Părea un om foarte sociabil, cu o inimă caldă. Am luat legătura cu câțiva dintre oamenii din poză și am păstrat contactul de-a lungul anilor. Mereu m-am întrebat ce se întâmplă cu cei cu care n-am ajuns să borbesc, deci a fost o onoare să aud că domnul Cooper a fost mândru de apariția sa în fotografie”, a spus fotojurnalista.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

În dimineața fatidicei zile de 11 septembrie 2011, Plunkett a primit o misiune de urgență din partea editorilor săi de la AP. După ce a deschis televizorul și a văzut cum nori uriași de fum se ridică din turnul sudic al Word Trade Center, ea a început o cursă infernală către centru orașului, unde a reușit să surprindă 13 imagini înainte ca un ofițer de poliție din NYPD să îi ordone să fugă și să își caute un loc sigur.

Odată ce le-a trimis câteva fotografii editorilor săi dintr-un magazin din apropiere, Plunkett susține că fotografia a devenit virală și a ajuns să fie publicată în întreaga lume.

„Mi-ar fi plăcut la nebunie să vorbesc cu domnul Cooper despre acea zi. Mi-ar fi oferit liniște să vorbesc cu el și să ne gândim la ce ni s-a întâmplat la amândoi în anii ce au urmat”, a mai declarat Janet Rashes, alături de care Stephen Cooper avea o fiică, Jessica.
 

Criza COVID-19 este mai rea decât 9/11, susține Donald Trump, președintele SUA


 

Donald Trump, președintele SUA, este unul dintre cei care au comparat situația provocată în State de COVID-19 cu atacul militar nipon asupra forțelor americane de la Pearl Harbor - care genera intrarea Americii în cel de-Al Doilea Război Mondial - sau cu atacul terorist din 9 septembrie 2001.

„E mai rău ca Pearl Harbor. E mai rău ca World Trade Center, iar asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Trebuia să se oprească la sursă. Oprit în China. Trebuia oprit la sursă şi nu a fost”, a afirmat Donald Trump, care învinuiește China pentru izbucnirea crizei COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   11 septembrie