Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce a vrut Stephen Hawking să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său

Ce a vrut Stephen Hawking să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său

Un articol de: - 15 Mar 2018, 14:44
Externe

Fizicianul Stephen Hawking, care a încetat miercuri din viaţă, la vârsta de 76 de ani, știa cu mult timp înainte să moară ce va fi gravat pe piatra lui de mormânt.

Profesorul de la Cambridge le-a spus în dese rânduri celor apropiaţi ca ecuația cunoscută sub numele de „Ecuația lui Hawking” să fie gravată pe piatra lui funerară, scrie The Independent.

Ecuația conține printre cele mai importante descoperiri ale lui Hawking și exprimă ideea care definește munca sa de o viață: faptul că găurile negre nu sunt în totalitate negre, ci că acestea emit un luciu care a devenit cunoscut sub denumirea de "radiația Hawking".

Descoperirea lui Hawking a dus la noi modalităţi de înţelegere atât a găurilor negre, cât şi a modului în care Universul creşte şi se schimbă în timp.

„S”-ul din "Ecuația lui Hawking" ajută la calculul unei entropii: o parte complicată, dar semnificativă a găurilor negre, care poate fi considerată o măsură a dezordinii din sistem.
Restul ecuației oferă numerele importante necesare pentru calculul entropiei. „h”-ul reprezintă constanta Planck, importantă în mecanica cuantică, „G”-ul reprezintă gravitația, „A”-ul se referă la orizontul evenimentelor, „c”-ul este viteza luminii, cunoscută din formula lui Einstein , iar „k”-ul este constanta Boltzmann, care este o modalitate de a înțelege cum energia și temperatura relaționează.
 

Citeşte mai multe despre:   Stephen Hawking,   mormant,   ecuatie,   gravat,   ecuatie,   radiatia Hawking