Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Stephen Hawking: Nu există Rai. E doar o poveste pentru copiii cărora le e frică de întuneric

Stephen Hawking: Nu există Rai. E doar o poveste pentru copiii cărora le e frică de întuneric

Într-un interviu acordat ziarului Guardian celebrul om de știință Stephen Hawking a declarat că Raiul este doar o poveste, o închipurie a omului și nimic mai mult.

"Nu există nimic altceva dincolo de ultima licărire a omului. După părerea mea, creierul uman este ca un calculator care nu mai funcționează odată ce componentele sale clachează", a arătat Hawking.

"Nu există Rai sau viață după moarte pentru componentele stricate. Astea sunt doar simple povești pentru copiii cărora le este frică de întuneric", a continuat să își arate punctul de vedere Stephen Hawking, citat de sursa precizată.

Întrebat dacă îi este frică de moarte, fizicianul englez a declarat "nu, dar nici nu mă grăbesc să mor. Mai am atâtea de lucruri de făcut".

Stephen Hawking este un fizician, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani.

La vârsta de 21 de ani, Hawking a observat o slăbiciune a mușchilor. În urma unui examen medical, s-a constatat o boală progresivă de neuron motor, afecțiune cunoscută sub numele de scleroză laterală amiotrofică.
În ciuda agravării bolii, englezul a continuat să lupte și să trăiască. În 1965 s-a căsătorit cu Jane Wilde, de care a divorțat ulterior și are trei copii. În 1995 fizicianul s-a căsătorit cu Elaine Mason.

Ani mai târziu, paralizia a progresat, iar Hawking a devenit complet imobilizat. Și-a pierdut vocea și a fost constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat, ce poate fi controlat cu mișcări ale capului și ochilor.
Stephen Hawking a fost premiat cu numeroase medalii, printre care Medalia de aur Papa Pius al XII-lea și Premiul Wolf pentru Fizică, în 1988.

Citeşte mai multe despre:   copii,   moarte