Steve Bannon, fostul strateg al lui Trump, vrea să facă, la europarlamentare, campanie pentru Viktor Orban

Steve Bannon, fostul strateg al lui Trump, vrea să facă, la europarlamentare, campanie pentru Viktor Orban

Fostul director al echipei de campanie a lui Donald Trump, Steve Bannon, a anunţat că vrea să colaboreze cu premierul ungar Viktor Orban în perioada de până la alegerile europene de anul viitor.

Bannon, teoretician al dreptei naţionaliste americane şi fost preşedinte al site-ului de ştiri Breitbart.com, a înfiinţat o mişcare care susţine alegerea unor politicieni de dreapta naţionalişti şi populişti în Parlamentul European.

Fostul strateg al lui Trump a declarat că a vizitat deja Budapesta de câteva ori şi că s-a întâlnit cu Orban şi cu colaborătorii săi, întâlniri care nu au fost făcute publice, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
Guvernul ungar nu a oferit încă o reacţie pe marginea acestui subiect.

În schimb, Viktor Orban a salutat ideea grupului lui Bannon, numit „The Movement” (Mişcarea), afirmând că era şi timpul ca cineva din SUA să vină în Europa şi să răspândească gândirea conservatoare în loc de valorile liberale.

„Dacă aş putea, aş stabili sediul Mişcării la Budapesta. Îmi place atât de mult aici. Dar, evident, nu este practic. Vom petrece mult timp în Ungaria până la ziua alegerilor”, a declarat Bannon într-un interviu prezentat vineri seară de canalul RTL.

Arhitectul câştigării prezidenţialelor din SUA de către Trump a mai spus că alegerile europene de anul viitor vor aduce o ciocnire între forţe conduse de membrii-cheie ai UE, precum Germania şi Franţa, care vor mai multă integrare, şi naţiuni eurosceptice ca Ungaria, care doresc o alianţă a unor state membre puternice.

(Foto: Wikimedia Commons – Gage Skidmore)

Urmăriți B1TV.ro și pe