Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Strada cu cele mai scumpe chirii din lume: 1,5 milioane de dolari pentru închirierea unui spațiu comercial (VIDEO)

Strada cu cele mai scumpe chirii din lume: 1,5 milioane de dolari pentru închirierea unui spațiu comercial (VIDEO)

Celebrul bulevard 5th Avenue din New York se află în topul celor mai cunoscute străzi din lume datorită notorietății de care se bucură. Însă valul de turiști chinezi, alături de războiul pentru spațiile de închiriat, purtat de brand-urile internaționale, au ca efect o creștere a prețurilor proprietăților din districtul Hong Kong Central care le depășesc pe cele din metropola americană, relatează CNN.

Conform previziunilor companiei imobiliare Colliers, până în anul 2014, prețul mediu pentru închirierea unui spațiu în districtul central din Hong Kong va trece de 2.600 de dolari pe metrul pătrat, prețul actual al zonei 5th Avenue din New York. În prezent, prețul mediu în centrul Hong Kong-ului este de 1.800 $ pe metrul pătrat, dar se află într-o creștere continuă pe măsură ce brand-urile internaționale se luptă pentru acapararea acestui teritoriu extrem de aglomerat.


5th Avenue, New York / Foto: all-new-york.ru

Jurnaliștii americani scriu că prețul chiriilor din districtul Hong Kong Central sunt duble față de cele din cartierul londonez Soho. Iar retailer-ul Zara tocmai preia o proprietate ocupată în prezent de suedezii de la H&M, oferind amețitoarea sumă de 1,5 milioane de dolari pe lună, ceea ce reprezintă dublul chiriei achitate de competitori. 


Hong Kong Central / Foto: Tripholiday.net

Acest război al chiriilor este direct proporțional cu numărul clienților din China care ajung în Hong Kong, susțin analiștii americani.

Strada cu cele mai scumpe chirii din lume:
Embed: