Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu alarmant: Apa sfințită conține materii fecale și niveluri ridicate de bacterii

Studiu alarmant: Apa sfințită conține materii fecale și niveluri ridicate de bacterii

Cercetătorii austrieci au descoperit faptul că majoritatea apei sfințite conține niveluri crescute de bacterii, iar multe mostre prezintă materii fecale, relatează Daily Mail.

Experții de la Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată de la Universitatea de Medicină din Viena au analizat 21 de rezerve de apă sfințită din Austria și 18 cristelnițe din Viena în acest an.

Ei au descoperit că 86% din mostrele din sursele sfinte conțin materii fecale, iar fiecare mililitru de apă sfințită conține până la 63 milioane de bacterii.

Deloc în mod surprinzător, cu cât este mai glomerată biserica, cu atât mai multe bacterii conține cristelnița de pe mâinile oamenilor.

Rezervele de apă sfințită conțin Campylobacter, bacterie care cauzează diaree inflamatorie Și nitrații din agricultură fac ca această apă să nu fie consumabilă.

Trebuie să atenționăm oamenii cu privire la consumul apei din aceste surse”, a declarat Alexander Kirschner, un microbiolog al Universității de Medicină din Viena.

El recomandă schimbarea apei sfințite cât mai des și să se adauge sare în cristelnițe pentru a reduce șansele de supraviețuire a bacteriilor.

Citeşte mai multe despre:   studiu
 
 
 
Loading...