Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial

Studiu: Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial

Un articol de: George Lupu - 04 Sep 2020, 12:47
Studiu: Cel puţin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial Foto: Pixabay Externe

O nouă analiză a Amnesty International a constatat că cel puțin 7.000 de lucrători din domeniul sănătății au murit în întreaga lume după ce au contractat COVID-19. Se confirmă că cel puțin 1.320 de lucrători din domeniul sănătății au murit doar în Mexic, cea mai mare cifră cunoscută pentru orice țară.

Amnesty International a înregistrat, de asemenea, un număr mare de decese ale lucrătorilor din domeniul sănătății în SUA (1.077) și Brazilia (634), unde ratele de infecție și deces au fost ridicate pe tot parcursul pandemiei, precum și cifre alarmante în Africa de Sud (240) și India (573) , unde ratele de infecție au crescut în ultimele luni.

„ Peste șapte mii de cadre medicale au murit în timp ce încearcau să-i salveze pe alții este o criză la o scară uimitoare. Fiecare lucrător în domeniul sănătății are dreptul să fie în siguranță la locul de muncă și este scandalos că atât de mulți plătesc prețul final ”, a declarat Steve Cockburn, șeful Justiției Economice și Sociale la Amnesty International.

„La multe luni de la pandemie, lucrătorii din domeniul sănătății mor în continuare la rate oribile în țări precum Mexic, Brazilia și SUA, în timp ce răspândirea rapidă a infecțiilor în Africa de Sud și India arată necesitatea ca toate statele să ia măsuri.

„Trebuie să existe o cooperare globală pentru a se asigura că toți lucrătorii din domeniul sănătății beneficiază de echipamente de protecție adecvate, astfel încât aceștia să își poată continua activitatea vitală fără a-și risca propria viață”.

Într-un raport din 13 iulie, Amnesty International a constatat că peste 3.000 de lucrători din domeniul sănătății au murit după ce au contractat COVID-19. Cele mai recente cifre sunt determinate de creșterea ratelor de COVID-19 în mai multe țări, precum și de disponibilitatea noilor surse de date.

Țările cu cel mai mare număr estimat de lucrători din domeniul sănătății care au murit din cauza COVID-19 includ Mexic (1.320), SUA (1.077), Marea Britanie (649), Brazilia (634), Rusia (631), India (573), Africa de Sud (240), Italia (188), Peru (183), Iran (164) și Egipt (159).

Cifrele pentru țări nu pot fi întotdeauna direct comparabile din cauza diferitelor metode utilizate pentru colectarea datelor și a definițiilor lucrătorilor din domeniul sănătății utilizate în diferite țări.

Este probabil ca aceste cifre să fie o subestimare semnificativă, din cauza subreportării de către multe dintre țările incluse în analiză.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea