Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Ecosistemele planetei, amenințate de pierderea biodiversității

Studiu: Ecosistemele planetei, amenințate de pierderea biodiversității

Un articol de: - 15 Iul 2016, 13:03
Foto: descoperă.ro Externe

Pierderea biodiversității la nivel mondial amenință funcționarea ecosistemelor Terrei și durabilitatea societății umane, potrivit unui studiu publicat în revista "Science", citat de AFP.

Aproximativ 58% din suprafața terestră care cuprinde 71,4 la sută din populația lumii are probleme cu pierderea biodiversității.

În acest fel se pune problema dacă aceste teritorii încă mai au capacitatea de a satisface nevoile umane, mai notează acest studiu.

"Aceasta este prima dată când am cuantificat efectele pierderii habitatului asupra biodiversității la nivel mondial într-un mod atât de detaliat încât știm acum că aceste pierderi nu sunt în limitele considerate sigure de către ecologiști", a spus Tim Newbold de la University College din Londra.

"Noi știm că pierderea biodiversității afectează funcționarea ecosistemelor, dar acest proces nu este încă pe deplin înțeles", au adăugat cercetătorii.

"Ceea ce știm este că în multe părți ale lumii, ne apropiem de o situație în care o intervenție umană ar putea fi necesară pentru a menține funcțiile ecosistemului", au mai spuis specialiștii.

Citeşte mai multe despre:   planeta
Loading...