Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Femeile înregistrează un IQ mai mare decât bărbații pentru prima oară de la apariția testelor de inteligență

Studiu: Femeile înregistrează un IQ mai mare decât bărbații pentru prima oară de la apariția testelor de inteligență

Pentru prima oară în istoria de 100 de ani a testelor de inteligență, femeile au înregistrat un scor mai mare decât bărbații, deși până acum se aflau în urma sexului tare cu până la cinci puncte. Rezultatele au fost publicate de expertul mondial în teste IQ James Flynn, care crede că solicitările lumii moderne au ridicat standardele de inteligență, relatează Telegraph.co.uk.

”În ultimii 100 de ani, atât scorurile femeilor cât și cele ale bărbaților au crescut, dar cele ale femeilor au crescut mai rapid. Este rezultatul epocii moderne. Creierele se adaptează complexității lumii moderne, care le transformă și ne crește nivelul de inteligență”, susține Flynn.

James Flynn spune că femeile sunt mai inteligente în urma jongleriei dintre viața de familie și construirea unei cariere. O altă teorie în acest sens susține că femeile au avut dintotdeauna potențialul de a obține rezultate mai bune, dar abia acum încep să realizeze acest lucru, ”deoarece erau dezavantajate în trecut”.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, expertul James Flynn a adunat rezultatele unor teste de inteligență din întreaga lume: din Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă, Argentina și Estonia. El a descoperit că distanța dintre IQ-ul femeilor și al bărbaților din țările Vestice este relativ nesemnificativă însă în Argentina, Estonia și Noua Zeelandă, femeile au înregistrat un scor mai bun. ”Efectul Flynn”, denumit așa din 1980, a arătat că modernizarea lumii a crescut nivelul de inteligență al oamenilor de pe întreaga planetă.