Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Studiu german: rata de mortalitate a infecției cu COVID-19, aproximativ 0,4%

CORONAVIRUS | Studiu german: rata de mortalitate a infecției cu COVID-19, aproximativ 0,4%

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Apr 2020, 09:52
CORONAVIRUS | Studiu german: rata de mortalitate a infecției cu COVID-19, aproximativ 0,4% FOTO: Hepta Externe

Un studiu german, efectuat pe o perioadă de două săptămâni, ce face referire la rata de mortalitate cauzată de noul coronavirus pe teritoriul țării, oferă o rază de speranță în lupta cu virusul COVID-19.

Astfel, epidemiologii germani au testat aproape 80% din populația din Gangelt, o comună din landul Renania de Nord-Westfalia. Aproximativ 15% dintre persoane au fost infectate, iar rata de fatalitate a infecției cu COVID-19 a fost calculată la 0,37%.

Ca o comparație, această cifră este de 3,5% pentru COVID-19 în Statele Unite, cifră nerelevantă totuși, deoarece nu se iau în calcul cazurile asimptomatice sau persoanele nediagnosticate, care se recuperează acasă. Tot pe teritoriul american, ratele mortalității pentru epidemia de gripă din 1957–58 au fost de aproximativ 0,27%, iar în ceea ce privește gripa sezonieră, rata medie este de aproximativ 0,1%, ceea ce evidențiază faptul că noul coronavirus ucide de aproximativ patru ori mai multe persoane decât virusurile gripei sezoniere.

Totodată, studiul a mai concluzionat faptul că persoanele care se recuperează după infecție sunt imune la captarea din nou a virusului, cel puțin pentru o perioadă determinată de timp.

Deși Germania a depășit pragul psihologic de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus la nivelul întregii țări (118,235 de persoane potrivit celor mai recente date, Germania fiind a patra cea mai afectată țară de COVID-19 la nivel mondial), țara pregătește o relaxare a măsurilor impuse de starea de urgență.

Bilanțul total al deceselor a atins 2,607 de persoane, iar numărul persoanelor recuperate până acum este de 52,407.

 

Germania se pregătește de relaxarea măsurilor

 

În acest context, guvernul de la Berlin dă semne că se pregătește să ridice restricțiile împuse în a doua jumătate a lunii martie, pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Guvernul şi eu personal ne gândim cum putem realiza simultan două lucruri: asigurarea protejării sănătăţii tuturor şi începerea unui proces prin care viaţa publică să revină pas cu pas”, a transmis Angela Merkel, cancelarul german.

Așadar, după Paștele catolic, care se celebrează în data de 12 aprilie și după încheierea perioadei de carantină (19 aprilie), germanii vor putea reveni treptat la viața obișnuită.

Potrivit unui document al Ministerului de Interne, oamenii vor putea ieși din locuințe cu condiția să poarte în continare măști de protecție. De asemenea, vor fi evitate adunările de persoane.

Mai mult, ordinul de ministru prevede că școlile și grădinițele vor fi redeschise, iar micile afaceri reluate.

Și controalele de la frontieră vor fi relaxate, dar monitorizarea cetățenească va rămâne vigilentă. În acest sens, peste 80% dintre contacții infectaților din primele 24 de ore de la diagnosticare vor putea fi urmăriți prin sisteme electronice, iar aceștia vor fi ulterior plasați în carantină, fie acasă, fie la hotel.

Deși totul pare că intră pe o pantă descendentă, autoritățile germane sunt de părere că pandemia se va sfârși abia anul următor.

 

Decizie istorică în UE

 

Recent, Miniștrii de Finante din zona euro au luat o decizie istorică, pentru a ajuta economiile țărilor din blocul comunitar, puternic afectate de pandemia de COVID-19.

Aceștia au decis, joi, înființarea unui plan de sustinere pentru țările afectate de COVID-19, în valoare de 500 de miliarde de euro.

Astfel, Franta, Germania, Italia, Olanda si Spania și-au unit forțele pentru a combate consecințele economice ale crizei actuale din zona euro. Mai exact, acordul se concentrează în special asupra condițiilor de acces la liniile de credit ale Mecanismului de Stabilitate European (MSE).

Ministrul german de Finanțe, Olaf Scholz, a punctat că acordul este "o zi mare pentru solidaritatea europeană", enunțând și o parte din măsurile luate în cadrul acordului: "un sprijin puternic adus întreprinderilor", "un sprijin foarte clar al salariaților" (prin finanțarea unor măsuri de șomaj partial) și un sprijin acordat  statelor care au nevoie, prin intermediul Mecanismului European de Stabilitate (MES)

Citeşte mai multe despre:   Germania,   coronavirus,   COVID-19,   coronavirus decese,   coronavirus europa