Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Homosexualii au o rată mai mare a îmbolnăvirii de cancer faţă de heterosexuali

Studiu: Homosexualii au o rată mai mare a îmbolnăvirii de cancer faţă de heterosexuali

Conform unui nou studiu făcut de cercetătorii americani în cazul bărbaţiilor homosexuali riscul de îmbolnăvire de cancer este mai mare decât în cazul bărbaţiilor heterosexuali, relatează BBC

De asemenea, în cazul femeilor care aleg parteneri de acelaşi sex starea de sănătate a sănătăţii este mai precară comparativ cu femeile heterosexuale.

Potrivit sursei precizate, studiul a fost realizat pe mai mult de 120.000 de bărbaţi şi femei din statul Californiei, Statele Unite.

Studiul realizat arată că 2001, 2003 şi 2005 dintre 122.345 de intervievaţi, 3.690 de bărbaţi şi 7.252 de femei au fost diagonisticaţi cu cancer. Dintre cele cele 122.345 de persoane, 1.493 de bărbaţi şi 918 s-au declarat homosexuali şi lesbiene, iar 1.116 de femei s-au declarat bisexuale.

Cercetătorii care au condus acest studiu susţin că diferenţa incindenţei cancerului în rândul homosexualilor comparativ cu heterosexualii s-ar putea explica prin cazurile de cancer anal şi infecţii cu HIV, în urma cărora pot apărea formaţiuni tumorale.

Citeşte mai multe despre:   studiu,   cercetători,   homosexuali,   cancer,   americani