Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu îngrijorător despre COVID-19: Aproape 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar au fost infectați cu noul coronavirus

Studiu îngrijorător despre COVID-19: Aproape 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar au fost infectați cu noul coronavirus

Un articol de: George Lupu - 16 Sep 2020, 16:34
Studiu îngrijorător despre COVID-19: Aproape 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar au fost infectați cu noul coronavirus Foto: Hepta.ro Externe

Cadrele medicale, cei care se află în linia întâi în lupta cu pandemia de COVID-19, sunt printre cele mai expuse persoane la infecția cu COVID-19. O demonstrează un nou studiu științific, potrivit căruia, la nivel mondial circa 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19, ceea ce reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri totale.

 

Studiu îngrijorător: 3 milioane de cadre medicale infectate cu COVID-19

 

Studiul prezentat miercuri de Consiliul Internaţional al Infirmeriei (ICN) atrage atenția guvernelor asupra necesității de a asigura un grad ridicat de protecție cadrelor medicale care luptă cu pandemia de COVID-19, scrie Agerpres.

În ceea ce privește bilanțul tragic, cel puţin o mie de infirmieri şi infirmiere au murit în 44 de ţări, cifră care ar putea fi mult mai mare dată fiind lipsa de date în numeroase reţele sanitare, potrivit raportului citat.

Pe lângă gradul redus de protecție al cadrelor medicale, ICN denunţă şi cazuri de discriminare sau atacuri la adresa acestor lucrători şi deplânge faptul că, în peste jumătate din ţările studiate, COVID-19 nu are statut de boală ocupaţională, ceea ce implică o mai mare dificultate în a accede la indemnizaţii, inclusiv în caz de deces al lucrătorului din domeniul sanitar.

Raportul ”oferă o imagine descurajantă a modului în care infirmierii şi alţi lucrători sanitari sunt în continuare expuşi la COVID-19 şi la riscurile asociate”, a subliniat preşedinta ICN, Annette Kennedy, într-un comunicat de presă.

 

Bilanț sumbru al cazurilor de COVID-19 la nivel mondial

 Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Bilanțul global al contaminărilor cu SARS-CoV-2 se apropie de pragul de 30 de milioane.

Și numărul victimelor în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19 a crescut în ultimele 24 de ore. 5.500 de persoane infectate au murit, astfel că bilanțul total al fatalităților, la nivel mondial, a ajuns la 917.417, potrivit datelor OMS.

Statele Unite ale Americii, India și Brazila rămân țările cu cele mai mari creșteri în ceea ce privește cazurile de infectare cu noul coronavirus. India a înregistrat duminică 94.372 de noi infectări, 45.523 de noi cazuri au fost confirmate în SUA, în timp ce în Brazilia au fost înregistrate 43.718 de noi infectări.

Citeşte mai multe despre:   covid-19,   bilant,   OMS