Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Legătura dintre expunerea oamenilor la poluare pe termen lung și rata mai mare de îmbolnăvire cu COVID-19, susținută de dovezi convingătoare

Studiu: Legătura dintre expunerea oamenilor la poluare pe termen lung și rata mai mare de îmbolnăvire cu COVID-19, susținută de dovezi convingătoare

Un articol de: Beatris Ionita - 14 Iul 2020, 10:56
Studiu: Legătura dintre expunerea oamenilor la poluare pe termen lung și rata mai mare de îmbolnăvire cu COVID-19, susținută de dovezi convingătoare foto: Pixabay Externe

Cele mai noi cercetări au scos la iveală dovezi convingătoare că aerul poluat crește în mod semnificativ riscul de infectare cu coronavirus și implicit de supraaglomerare a spitalelor, dar și a numărului de decese.

 

 

Din cauza poluării, oamenii sunt mai vulnerabili în fața virusului

 

 

Potrivit The Guardian, o creștere mică și unitară a expunerii pe termen lung a oamenilor la particule de poluare crește rata de infectare cu aproximativ 10%, iar decesele cu 15%. În timpul studiului au fost analizați și alți 20 de alți factori, inclusiv densitatea medie a populației, vârsta, dimensiunea gospodăriei, ocupația și obezitatea.
Există dovezi din ce în ce mai solide că în Europa, SUA și China, aerul poluat face noul coronavirus mai periculos. Studiul devine și mai interesant în Olanda, unde poluarea cea mai intensivă este în mediul rural și nu urban, datorită activității fermelor.

Acest lucru permite formularea unei ipoteze, conform căreia în zonele în care poluarea ridicată a aerului specifică aglomerărilor urbane, densitatea populației este mare și există privare de aer curat, oamenii sunt mai vulnerabili în fața virusului.

 

Nu se poate spune cu certitudine că există o legătură între rata mare de infectare cu COVID-19 și poluare

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Totuși, cercetătorii nu pot spune cu certitudine că există o legătură clară între poluarea aerului și cazurile mai grave de coronavirus. Teoria va deveni valabilă doar după ce vor fi analizate populații întregi, care nu sunt încă disponibile deocamdată.

Din punctul de vedere al oamenilor de știință, studiul este foarte important datorită faptului că înțelegerea legăturii dintre mediu și evoluția bolii ar putea ajuta în monitorizarea altor focare de Covid-19 și ar putea aduce indici importanți despre zonele care pot fi afectate grav de virus. 

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   studiu