Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Obezitatea crește riscul de deces în cazul pacienților cu Covid-19 / Eficiența unui vaccin anti-coronavirus, scăzută în cazul lor

Studiu: Obezitatea crește riscul de deces în cazul pacienților cu Covid-19 / Eficiența unui vaccin anti-coronavirus, scăzută în cazul lor

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Aug 2020, 17:23
Studiu: Obezitatea crește riscul de deces în cazul pacienților cu Covid-19 / Eficiența unui vaccin anti-coronavirus, scăzută în cazul lor Foto: Pixabay Externe

Obezitatea crește riscul de deces din cauza Covid-19 cu aproape 50%, arată o cercetare care cuprinde date din toată lumea, potrivit The Guardian. Mai mult, un potențial vaccin anti-coronavirus ar fi mai puțin eficient în care persoanelor cu problșeme de greutate.

 

 

Persoanele obeze infectate cu SARS-CoV-2, risc de deces crescut

 

 

Cercetările efectuate de experți medicali din întreaga lume avertizează că riscul reprezentat de coronavirus pentru persoanele care suferă de obezitate este mai mare decât se credea anterior. Este așteptat ca noul studiu, realizat pentru Banca Mondială, să crească presiunea asupra guvernelor de a aborda această problemă. Până acum s-a vorbit foarte puțin despre stilul de viață și complicațiile severe apărute în cazul infectării cu noul coronavirus.

Unul dintre puținii lideri care au luat atitudine a fost  premierul Boris Johnson. El le-a vorbit britanicilor despre Covid-19 și asocierea cu obezitate și, mai mult,  a început inițiativa de a promova un sitl de viață sănătos.

Cercetarea, care a fost făcută la Universitatea din Carolina de Nord, mai arată că, în cazul obezilor, riscul de a ajunge în spital este mai mare cu 113%, cel de a ajunge la terapie intensivă este cu 74% mai mare, iar riscul de deces cu 48% mai mare.

„Obezitatea influențează metabolismul celular care determină cum răspunde corpul la patogeni precum SARS-CoV-2. Indivizii cu obezitate sunt mai predispuși la a avea afecțiuni care fac lupta corpului cu această boală mai grea, cum ar fi apneea, care crește hipertensiunea pulmonară sau un indice corporal care face dificilă intubarea”, a spus Melinda Beck, co-autoare a cercetării.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Autorii afirmă de asemenea că orice vaccin împotriva COVID-19 ar putea să nu funcționeze la fel de bine pentru persoanele obeze.

„Știm că un vaccin antiCovid va avea un efect pozitiv pentru persoanele obeze dar suspectăm din cunoștințele noastre, obținute prin testarea virusului Sars și a celui gripal, că va avea un beneficiu diminuat”, mai spun cercetătorii.

 

 

 

Caracteristicile cazurilor confirmate si a deceselor

 

 

 

De asemenea, în raportul săptămânal publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile se arată că obezitatea este una dintre comorbiditățile celor care, infectați cu SARS-CoV-2, au decedat.

Astfel, până la 23 august 2020, vârsta medie a persoanelor decedate era de 69 de ani, 59,7% fiind de sex masculin (1.976 persoane). O mare parte dintre persoanele decedate avea cel puţin o comorbiditate: afecţiuni cardiovasculare (67,7%), diabet (33,5%), afecţiuni neurologice (22,3%), afecţiuni renale (19,8%), obezitate (18,9%), afecţiuni pulmonare (14,6%), neoplasm (12%), altele (19,5%), relevă Raportul CNSCBT.

 Obezitatea crește riscul de deces în cazul pacienților cu Covid-19

În intervalul menționat, 34,2% din totalul cazurilor sau înregistrat în București, Prahova, Iași, Bihor și Timiș.

De asemenea, 30,9% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bihor, Argeș, Buzău și Iași.

Și cadrele medicale sunt lovite de noul coronavirus. 1 din 18 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Citeşte mai multe despre:   bilant covid-19,   coronavirus