Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Peste un milion de noi locuri de muncă au fost create în ultimii ani de către migranți

Studiu: Peste un milion de noi locuri de muncă au fost create în ultimii ani de către migranți

Un articol de: - 11 Aug 2016, 18:37
Studiu: Peste un milion de noi locuri de muncă au fost create în ultimii ani de către migranți Externe

Fundația Bertelsmann a efectuat un studiu care arată că înterprinzătorii cu origini străine sunt un motor important al pieții muncii. În ultimii ani, migranţii au înfiinţat peste un milion de noi locuri de muncii în Germania.

În intervalul 2005-2014, numărul locurilor de muncă nou-înfiinţate de către antreprenori cu origini străine a crescut cu peste o treime de la aproape 950.000 la 1,3 milioane - arată un nou studiu al fundaţiei Bertelsmann. În acelaşi interval de timp, numărul acestor întreprinzători a crescut cu aproximativ 25% la peste 700.000 - un aspect remarcabil ţinând seama de faptul că, raportat la anul 2005, rata străinilor în Germania a crescut cu doar 9%  scrie newsrep.net.

De asemenea şi domeniile de activitate în care cetăţenii cu origini străine pornesc o afacere pe cont propriu diferă faţă de tendinţele constatate în trecut. "Cine se gândeşte la afacerile migranţilor din Germania, automat se duce cu gândul mai degrabă la chioşcuri şi restaurante cu specific chinezesc, de pildă. La locuri în care munceşte întreaga familie. Însă noile date ne arată că ar trebui să renunţăm la aceste clişee", afirmă coordonatorul studiului fundaţiei Bertelsmann, Armando Garcia Schmidt.

Astfel, numărul antreprenorilor activi prin tradiţie în comerţ sau gastronomie a scăzut cu 10 procente comparativ cu anul 2005, ajungând la numai 28% în 2014. Mulţi întreprinzători au început să prefere afacerile în construcţii sau prelucrare - lucru ce demonstrează o contribuţie importantă a acestei categorii şi în afara sectorului cu salarii mici.

Conform unui studiu efectuat de fundația Friedrich Ebert, referitor la anul 2012, din cele 4,4 milioane de înterprinzători din Germania, 760.000 erau cetățeni străini, dintre care 30.000 români, 4%.

Citeşte mai multe despre:   locuri de munca,   studiu,   migranti,   Germania