Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu privind COVID-19: A fost descoperită o imunitate durabilă la noul coronavirus, chiar și în cazul celor care au avut forme ușoare ale bolii

Studiu privind COVID-19: A fost descoperită o imunitate durabilă la noul coronavirus, chiar și în cazul celor care au avut forme ușoare ale bolii

Un articol de: George Lupu - 17 Aug 2020, 10:52
Studiu privind COVID-19: A fost descoperită o imunitate durabilă la noul coronavirus, chiar și în cazul celor care au avut forme ușoare ale bolii Foto: Pixabay.com Externe

Noi informații îmucurătoare privind pandemia de coronavirus au fost făcute publice. Potrivit celor mai recente studii, sistemul imunitar al persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus se adaptează în așa fel încât să poată lupta din nou cu boala, potrivit The New York Times.

 

Imunitate puternică la COVID-19 în cazul celor care au dezvoltat forme ușoare ale bolii

 

Potrivit cercetătorilor, chiar și cei care au dezvoltat forme ușoare ale bolii, dezvoltă un răspuns imunitar puternicși de durată  la COVID-19. Această descoperire științifică indică faptul că anticorpii pentru combaterea bolilor, precum şi celule imune numite B şi T care sunt capabile să recunoască virusul par să persiste mai multe luni după ce infecţiile au dispărut.

"Lucrurile funcţionează aşa cum ar trebui", a spus Deepta Bhattacharya, imunolog la Universitatea din Arizona.

Descoperirile ar putea ajuta la stoparea îngrijorărilor recente cu privire la capacitatea virusului de a bloca sistemul imunitar, lăsând persoanele să fie vulnerabile în a repeta boala.

Cercetătorii urmează să stabilească indicii clare că reinfecţiile cu noul coronavirus vor tot apărea, în general la cel puţin câteva luni de când virusul a început să circule printre oameni. 

 

Studiul, în contradicție cu alte descoperiri privind sistemul imunitar

 Horoscop Alina Bădic // Horoscopul CHINEZESC pentru luna Cocoșului

Aceste rezultate vin în contradicție însă cu alte studii care par să indice faptul că anticorpii împotriva virusului dispar după doar câteva săptămâni la unii pacienți.

Guvernul spaniol a colaborat cu unii dintre principalii epidemiologi ai țării pentru a descoperi ce procent din populație a dezvoltat anticorpi care ar putea oferi imunitate împotriva coronavirusului. Studiul a a ajuns la concluzia că doar 5% dintre cei testați în toată țara au păstrat anticorpi împotriva virusului, aceste data fiind publicate de jurnalul medical The Lancet, potrivit businessinsider.com.

De asemenea, studiul a descoperit că 14% dintre persoanele care inițial au fost testate pozitiv pentru anticorpi la coronavirus  nu au mai fost testate pozitiv în testele ulterioare efectuate câteva săptămâni mai târziu.

Pe de altă parte, noile cercetări efectuate de Karolinska Institutet și Karolinska University Hospital arată că multe persoane cu forme ușoare de COVID-19 sau asimptomatice au format așa-numita imunitate mediată de celulele T la noul coronavirus, chiar dacă nu au fost testate pozitiv la anticorpi. Potrivit cercetătorilor, acest lucru înseamnă că imunitatea maselor este probabil mai mare decât sugerează testele de anticorpi.

Unii cercetători vin cu vești și mai proaste. Epidemiologul Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase care îndeplineşte rolul de consilier al preşedintelui Donald Trump în probleme legate de COVID-19a declarant că Statele Unite nu pot conta pe apariția unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19