Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu privind COVID-19: Virusul mai poate fi răspândit de persoanele care au fost infectate și care au dezvoltat anticorpi

Studiu privind COVID-19: Virusul mai poate fi răspândit de persoanele care au fost infectate și care au dezvoltat anticorpi

Un articol de: George Lupu - 14 Ian 2021, 18:02
Studiu privind COVID-19: Virusul mai poate fi răspândit de persoanele care au fost infectate și care au dezvoltat anticorpi Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Aditya Sutanta/ABACA Externe

Persoanele care au avut COVID-19 este posibil să dezvolte imunitate la infecția bolii timp de cel puțin cinci luni, dar există dovezi că cei cu anticorpi ar putea încă să poarte și să răspândească virusul, potrivit unui studiu al lucrătorilor medicali britanici.

Descoperirile preliminare ale oamenilor de știință de la Public Health England (PHE) au arătat că reinfecțiile la persoanele care au anticorpi COVID-19 de la o infecție trecută sunt rare - doar 44 de cazuri au fost găsite la 6.614 persoane infectate anterior în studiu, potrivit Reuters.

Dar experții au avertizat că rezultatele înseamnă că persoanele care au contractat boala în primul val al pandemiei în primele luni ale anului 2020 pot fi acum vulnerabile la reinfectare.

De asemenea, aceștia au avertizat că persoanele cu așa-numita imunitate naturală - dobândită prin infecție - ar putea încă să poarte coronavirusul SARS-CoV-2 în nas și gât și ar putea să-l transmită fără să vrea.

„Știm acum că majoritatea celor care au avut virusul și au dezvoltat anticorpi sunt protejați de reinfecție, dar acest lucru nu este total și nu știm încă cât durează protecția”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical principal la PHE și co-lider al studiului, ale cărui concluzii au fost publicate joi.

„Asta înseamnă că, chiar dacă crezi că ai avut deja boala și ești protejat, poți fi liniștit, este foarte puțin probabil să dezvolți infecții severe. Dar există totuși riscul de a dobândi o infecție și de a o transmite altora. ”

Aceste date intaresc mesajul ca, pentru moment, toata lumea este o sursa potentiala de infectie pentru altii si ar trebui sa se comporte in consecinta, a spus Eleanor Riley, profesor de imunologie si boli infectioase la Universitatea din Edinburgh.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   campania de vaccinare