Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu: Un bărbat din 10 din anumite părți ale Asiei a violat o femeie

Studiu: Un bărbat din 10 din anumite părți ale Asiei a violat o femeie

Un bărbat din 10 din anumite zone ale Asiei a recunoscut că a violat o femeie care nu era partenera sa, potrivit unui studiu preluat de Associated Press, citată de Agerpres.

Potrivit studiului consacrat violurilor și violențelor sexuale, proporția a fost de aproximativ un sfert dintre bărbați, dacă sunt incluse soția sau prietena.

Experții implicați în acest studiu consideră că descoperirile lor ar trebui să schimbe percepțiile asupra a cât de comună este violența împotriva femeilor.

Totuși, rezultatele sunt bazate pe un sondaj efectuat în șase țări asiatice, iar autorii au recunoscut că nu pot estima ratele din alte țări din regiune.

Cercetătorii au explicat că la acest fenomen contribuie vechi altitudini sexiste, precum și alți factori ca sărăcia sau faptul că au fost abuzaţi fizic sau emoţional în copilărie contribuie la dezvoltarea unui comportament violent la bărbaţi.

Este clar că violenţa împotriva femeilor este mult mai răspândită în rândul populaţiei generală decât am crezut noi”, a precizat Rachel Jewkes din cadrul South Africa's Medical Research Council, care a condus cele două studii.

În acestă cercetare, anchetatorii de sex masculin au chestionat peste 10.000 de bărbați în Bangladesh, China, Cambodgia, Indonezia, Sri Lanka și Papua Noua Guinee.

Bărbații au fost întrebați dacă au forţat vreodată o femeie să facă sex când aceasta nu dorea sau dacă au făcut sex forţat cu o persoană care era prea beată sau drogată pentru a-şi da consimţământul.

Cercetătorii au concluzionat că între 6% şi 8% dintre bărbaţi au violat o femeie care nu era partenera lor. Când au inclus aici şi soţiile şi prietenele, cifrele au fost de regulă între 30% şi 57%.

În Bangladesh și Indonezia au fost înregistrate cele mai scăzute procentaje, în timp ce în Papua Noua Guinee au fost cele mai ridicate.

Dintre cei care au recunoscut că au forţat o femeie să întreţină relaţii sexuale, peste 70% dintre bărbaţi au explicat că aceasta s-a întâmplat datorită 'îndreptăţirii sexuale'. Aproape 60% că erau plictisiţi şi că au vrut să se distreze, în timp ce 40% au afirmat că a fost din cauză că erau mânioşi şi voiau să pedepsească femeia respectivă.

Jumătate dintre bărbați au afirmat că au remușcări pentru fapta comisă, iar 23% au fost condamnați pentru viol.

Citeşte mai multe despre:   studiu,   agresiune sexuala