Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu Universitatea Oxford: Reinfectarea cu noul coronavirus este puţin probabilă timp de cel puţin 6 luni

Studiu Universitatea Oxford: Reinfectarea cu noul coronavirus este puţin probabilă timp de cel puţin 6 luni

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Noi 2020, 16:07
Studiu Universitatea Oxford: Reinfectarea cu noul coronavirus este puţin probabilă timp de cel puţin 6 luni FOTO: Pixabay.com Externe

Cel mai recent studiu făcut de cercetătorii  de la Universitatea Oxford arată că Este puţin probabil ca persoanele care au avut COVID-19 să contracteze din nou virusul timp de cel puţin şase luni după prima infectare.

 

 

Sudiu britanic: Imunitatea la SARS-CoV-2 durează cel puțin 6 luni

 

 

Este puţin probabil ca persoanele care au avut COVID-19 să contracteze din nou virusul timp de cel puţin şase luni după prima infectare, potrivit unui studiu britanic în rândul cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

"Este o veste foarte bună pentru că putem fi siguri că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea persoanelor care au avut COVID-19 nu se vor îmbolnăvi din nou", a declarat David Eyre, profesor la Departamentul pentru Sănătatea Populaţiei din cadrul Oxford, unul dintre coautorii studiului.

Studiul a fost realizat în rândul unui grup de angajaţi în domeniul sanitar din Marea Britanie, sugerează că este posibil ca acele cazuri de reinfectare să rămână extrem de rare.

"Infectarea cu COVID-19 oferă protecţie împotriva reinfectării în cazul majorităţii oamenilor timp de cel puţin şase luni", a declarat Eyre. "Nu am găsit infecţii simptomatice noi la niciunul dintre participanţii care au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi", a mai spus el.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Un alt studiu arată că imunitatea ar putea dura decenii

 

 

Potrivit cercetatorilor de la Institutul de Imunologie "La Jolla", din California, imunizarea la coronavirus scade în timp, însă rata de declin este lentă, astfel încât ea poate persista în corp și pentru perioade lungi de timp, de ordinul anilor sau chiar al deceniilor.

Cercetatorii au constatat scăderi modeste ale imunizarii la șase și la opt luni după infecție, însă au existat și diferențe foarte mari între unii pacienți. Astfel, la unele persoane scăderea numărului de anticorpi a fost de 200 de ori mai mare decât la altele. Iar câțiva pacienți și-au pierdut imunizarea în totalitate.

Studiul a fost efectuat pe pacenți care au avut doar simptome ușoare și nu au avut nevoie de spitalizare.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   imunitate