Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: 13 morți si milioane de oameni rămași fără electricitate în urma unor furtuni puternice

SUA: 13 morți si milioane de oameni rămași fără electricitate în urma unor furtuni puternice

Cel puțin 13 persoane au fost ucise și milioane de oameni au rămas fără curent electric în regiunile de centru-est ale Statelor Unite ale Americii, în urma unor furtuni puternice, însoțite de vânturi de mare viteză.

Oficialii americani din energie au declarat că penele de curent nu vor fi rezolvate timp de câteva zile, până la o săptămână. Sâmbătă a fost declarată stare de urgență în statele Maryland, Ohio, Virginia, West Virginia, precum și în capitala Washington, relatează The Telegraph.

În unele suburbii ale Washingtonului, serviciile telefonice de urgență nu au funcționat timp de mai multe ore.

Mai mulți copaci au căzut în zonele afectate de furtuni. În Washington aceștia au distrus mai multe mașini, iar în West Virginia un tren a fost blocat o noapte întreagă de copaci căzuți pe liniile de căi ferate.

În Illinois, daunele produse de furtuni au dus la transferul unor prizonieri bolnavi mintal, încarcerați în locații de maximă securitate, dintr-o închisoare în alta.

Pe lângă furtunile puternice, zona central-estică a SUA este lovită și de un val de căldură, cu temperaturile ajungând până la 38-39 de grade Celsius. În Atlanta, s-au înregistrat și 41 de grade.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   furtuni,   electricitate,   Washington,   tren,   vant puternic