Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA acuză China că ascunde informații esențiale despre lupta cu noul coronavirus. Mike Pompeo: Dezinformează, alături de Iran și Rusia. Va veni vremea recriminărilor

SUA acuză China că ascunde informații esențiale despre lupta cu noul coronavirus. Mike Pompeo: Dezinformează, alături de Iran și Rusia. Va veni vremea recriminărilor

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Mar 2020, 12:30
Foto: hepta.ro Externe

Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, a criticat din nou China pentru maniera în care a gestionat pandemia de COVID-19, acuzând Partidul Comunist de la Beijing că încă refuză să ofere scenei globale informațiile necesare pentru limitarea răspândirii, relatează Reuters.

Declarațiile, ce au fost difuzate joi la Washington Watch, au provocat o ripostă din partea Chinei, care susține că Statele Unite ar trebui să înceteze cu „politizarea” pandemiei și defăimarea statului asiatic.

Șeful diplomației americane a acuzat în repetetate rânduri Beijingul pentru întârzierea de care a dat dovadă în împărtășirea informațiilor despre virus și despre care demnitarul american susține că pune în pericol populația globală, „expunând cu adevărat mii de vieți” riscului îmbolnăvirii.

„Îngrijorarea mea este că această mușamalizare, această dezinformare în care s-a angajat Partidul Comunist Chinez, încă privează lumea de informația de care are nevoie astfel încât să putem preveni noi cazuri sau o eventuală recurență”, a adăugat Pompeo.

Totodată, secretarul de stat al SUA a criticat Iran și Rusia pentru că, la rândul lor, dezinformează pe tema coronavirus.

„Campania de dezinformare din Rusia și Iran, precum și din China continuă. Ei vorbesc despre faptul că (n.r. – noul coronavirus) ar fi provenit de la Armata SUA și mai spun că poate că (n.r. – pandemia) a început în Italia, tot felul de lucruri pentru a nu-și asuma responsabilitatea”, afirmă Pompeo.

„Va veni momentul recriminărilor”, a mai declarat el, dar a adăugat că este important pentru o lume întreagă ca adevărul să iasă la iveală.

„Vorbim despre o criză globală în desfășurare și trebuie să ne asigurăm că fiecare țară este, astăzi, transparentă, împărtășește informații despre ceea ce se întâmplă, astfel încât comunitatea globală, sistemul sanitar mondial, comunitatea de boli infecțioase să poată începe lucrul într-o manieră holistică”, consideră Mike Pompeo.

 

Citeşte mai multe despre:   Mike Pompeo,   SUA,   China