Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA, acuzată de Rusia că pregătește o revoluție în Republica Moldova după alegerile prezidențiale

SUA, acuzată de Rusia că pregătește o revoluție în Republica Moldova după alegerile prezidențiale

Un articol de: George Lupu - 20 Oct 2020, 17:59
SUA, acuzată de Rusia că pregătește o revoluție în Republica Moldova după alegerile prezidențiale foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi Externe

Acuzații grave au fost lansate de directorul Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin, la adresa SUA. Potrivit oficialului de la Kremlin, Statele Unite pregătesc o revoluție „colorată” în Republica Moldova care se va desfășura în cazul în care Igor Dodon va câștiga la alegerile prezidențiale.

 

SUA, acuzată că pregătește o revoluție în Republica Moldova

 

Declarația a fost difuzată prin intermediul serviciului de presă al Serviciului de Informații Externe, transmite TASS.

„Acum vedem clar că americanii pregătesc un scenariu „revoluționar” (după evenimentele din belarus și Kirghizia) pentru R. Moldova, unde în luna noiembrie vor avea loc alegeri prezidențiale”, a subliniat Narîșkin. Ei nu sunt satisfăcuți de actualul șef de stat, Igor Dodon, care susține relațiile constructive cu statele CSI, inclusiv Rusia”, a declarat Narîșkin.

„Evaluând șansele lui Igor. Dodon de a câștiga alegerile ca fiind cele mai mat, Departamentul de Stat din SUA a indicat ambasadei sale de la Chișinău să programeze din timp opoziția pentru organizarea protestelor în masă în cazul realegerii acestuia, cerându-se anulare rezultatelor scrutinului. ONG-urile și mass-media afiliate SUA deja propagă informații fake privind intenția a autorităților de a falsifica alegerile”, a menționat Narîșkin.

El a subliniat că diplomații de la Ambasada SUA încearcă să convingă organele de ordine publică a Republicii Moldova să nu se amestece în posibilele proteste de stradă și să treacă imediat la „partea oamenilor”.

„Există informații despre pregătirile detașarea în Moldova a unui grup de specialiști americani pe "revoluții de culoare" care au sarcini foarte clare", a remarcat șeful Serviciului.

El a subliniat că Statele Unite continuă să se implice fără scrupule în treburile interne ale statelor prietene Moscovei de-a lungul perimetrului frontierelor rusești. „În Belarus și Kirghizia se fac încercări aspre de a influența situația post-electorală", a spus el.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

„Constatăm cu regret că Statele Unite, care proclamă atât de tare inacceptabilitatea oricărei interferențe externe în lupta electorală intra-americană, uită repede de acest postulat atunci când vine vorba de asigurarea intereselor oportuniste ale Washingtonului în străinătate”, a punctat Narîșkin.

 

Acuzații lansate de ministrul rus de Externe

 

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat la rândul său SUA că se implică în viața politică din multe state ex-sovietice, printre care și Republica Moldova, și că încearcă să influențeze alegerile prin intermediul ambasadelor și a serviciilor de informații

În cadrul unui interviu oferit de șeful diplomației ruse a fost întrebat dacă Rusia are stabilit un plan de acțiuni, în cază că în Belarus va fi răsturnată puterea. Lavrov a subliniat că Moscova urmărește cu atenție ce se întâmplă în țările vecine și în țările aliate.

„Noi nu trebuie să ne comportăm așa cum se comportă, de pildă, americanii. Eu nu sunt de acord cu aceasta. Ei se comportă grosolan, nepoliticos și nerușinat, deși încearcă să-i învețe pe toți importanța respectării dreptului la autodeterminare a fiecărui popor. Ei încearcă să promoveze acest drept prin intermediul ambasadelor, așa cum a fost în Kiev cu cele două maidane. Toți își dau seama foarte bine în ce instituții de stat și câți reprezentanți ai FBI și CIA sunt infiltrați. De altfel, ei așa acționează acum și în Moldova. Vedem acest lucru chiar și în declarațiile publice ale ambasadorului SUA. Ei își promovează interesele în republicile trans-caucaziene. Noi vedem și știm acest lucru”, a declarat Lavrov.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Republica Moldova,   Rusia,   Igor Dodon