Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA, acuzații grave la adresa Rusiei: "Pun presiune pe oficiali guvernamentali care încercau să își facă treaba"

SUA, acuzații grave la adresa Rusiei: "Pun presiune pe oficiali guvernamentali care încercau să își facă treaba"

Un articol de: - 28 Iun 2016, 21:01
foto: paginaderusia.ro Externe

Acuzații grave au fost lansate din partea Statelor Unite ale Americii la adresa Rusiei. Mai exact, se pare că moscoviții sunt acuzați că ar fi demarat o adevărată campanie de hărțuire și intimidare, atât a diplomaților americani, cât și a familiilor acestora. De altfel, se pare situația ar fi aceeași și pentru oficialii altor țări din Europa, potrivit telegraph.co.uk.

Mai exact, se pare că mai mulți ambasadori ale unor țări europene s-ar fi plâns că sunt hărțuiți în mod repetat de către agenți ruși, dezvăluirile fiind făcute în cadrul unei reuniuni recente a ambasadorilor SUA din Rusia și Europa la Washington.

Mai mult, potrivit fostului ambasador american la Moscova Michael McFaul, acesta ar fi spus că era urmărit de protestatari plătiți de Guvernul de la Kremlin, iar copiii lui erau urmăriți la școală.

"Așa puneau presiune pe oficiali guvernamentali care încercau să își facă treaba. Hărțuirile au escaladat și pe când eram eu acolo. Dar după invazia din Ucraina a fost mult, mult mai rău. Ne simțeam ca și cum ne pregăteam de război în interiorul ambasadei", a mărturisit McFaul.

În acest context, oficialii diplomației americane primesc instructaje speciale înainte de a fi trimiși în Rusia, iar astfel de incidente de hărțuire sunt monitorizate, cu scopul de a fi oprite.

De cealaltă parte, și rușii îi acuză pe americani că diplomații lor sunt tratați necorespunzător în SUA. Totuți, un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusia la Washington a recunoscut campania de hărțuire, apărând-o.

"Deteriorarea relațiilor dintre SUA și Rusia, care nu a fost cauzată de noi ci mai degrabă de politicile actualei administrații care încearcă să izoleze Rusia, a afectat negativ modul în care se desfășoară misiunile diplomatice din Rusia și SUA. În diplomație există practica reciprocității și în ultimii ani diplomații ruși din SUA au raportat diverse probleme. Rusia nu a acționat niciodată într-un mod care să afecteze diplomații americani", a explicat purtătorul de cuvânt.

Situația a escaladat într-o asemenea manieră încât secretarul de stat american John Kerry a purtat o discuție cu Vladimir Putin cu scopul de a găsi o rezolvare la această problemă. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin nu a făcut nicio promisiune de ameliorare a acestei situații.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   acuzatii,   Rusia
 
Loading...