Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Al treilea mare producător de carne de pui anunță că schimbă modul de sacrificare a păsărilor, renunțând la procedurile traumatizante (FOTO)

SUA: Al treilea mare producător de carne de pui anunță că schimbă modul de sacrificare a păsărilor, renunțând la procedurile traumatizante (FOTO)

Un articol de: - 29 Iun 2016, 19:08
SUA: Al treilea mare producător de carne de pui anunță că schimbă modul de sacrificare a păsărilor, renunțând la procedurile traumatizante (FOTO) Foto: scrapetv.com Externe

Al treilea producător de carne de pui din SUA, Perdue, a decis să introducă o serie de modificări în modul în care sunt sacrificate păsările destinate consumului, o inițiativă considerată de activiștii pentru drepturilor animalelor drept un important pas înainte, informează Washington Post.

Dacă până acum, în toată industria alimentară din SUA, păsările erau ucise într-un mod foarte traumatizant, reprezentanții Perdue au anunțat luni că vor sacrifica puii folosind dioxid de carbon sau gaz argon.

Perdue procesează aproximativ 700 de milioane de pui anual, de la 3.000 de ferme. Cu un venit estimat la șase miliarde de dolari, potrivit IBISWorld, aceasta este prima companie majoră care anunță că va utiliza o astfel de procedură.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Astăzi, puii sunt crescuți astfel încât să devină atât de mari și să producă atât de multă carne încât greutatea lor le poate zdrobi oasele, a declarat Leah Garces director din SUA al Compassion in World Farming.

Aceasta nu este prima dată când Perdue a inițiat o schimbare la nivelul industriei producătoare de carne de pui. În 2002, aceasta a fost prima companie care a început limitarea folosirii antibioticelor, care au fost eliminate complet în 2014.

Anul trecut, Tyson Foods, cea mai mare companie de prelucrare a cărnii de pui din SUA, a anunțat de asemenea că va elimina antibioticele umane. Un anunț similar a venit și din partea Pilgrim's Pride, care se situează după Tyson Foods la producția de carne.

Foto:  washingtonpost.com

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   SUA