Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Angajații Pentagonului se întorc luni la muncă

SUA: Angajații Pentagonului se întorc luni la muncă

Majoritatea celor aproape 400.000 de angajați ai Pentagonului, a căror activitate a fost suspendată în urma închiderii guvernului federal, se întorc luni la serviciu.

Camera Reprezentanţilor a aprobat sâmbătă plata salariilor pentru angajaţii din sectorul apărării. Deşi Senatul nu a votat încă propunerea, ministrul apărării Chuck Hagel a ordonat structurilor din subordinea sa să recheme salariaţii la locul de muncă. Funcţionarii Pentagonului sunt singurii care îşi vor relua activitatea, reîntoarcerea la lucru a celorlalţi angajaţi ai administraţiei federale fiind în continuare paralizată.

În acelaşi timp, se aşteaptă reluarea dezbaterilor din Congres, la o săptămână după ce guvernul federal a fost închis din cauza lipsei unui acord între democraţi şi republicani cu privire la creşterea plafonului datoriei publice.

Republicanii, majoritari în Camera Reprezentanţilor, continuă să se menţină fermi pe poziţie şi condiţionează un vot favorabil pentru creşterea plafonului datoriei de amânarea reformei asigurărilor de sănătate, iniţiată de Barack Obama.Citeşte mai multe despre:   SUA,   Pentagon