Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Aproape 100 de persoane, testate pozitiv cu COVID-19, după ce o persoană infectată a participat la slujbă

SUA: Aproape 100 de persoane, testate pozitiv cu COVID-19, după ce o persoană infectată a participat la slujbă

Un articol de: George Lupu - 06 Aug 2020, 18:10
SUA: Aproape 100 de persoane, testate pozitiv cu COVID-19, după ce o persoană infectată a participat la slujbă Foto: Pixabay Externe

Un bărbat din SUA infectat cu Covid-19 care a mers la biserică la jumătatea lunii iunie, a infectat 91 de persoane. Dintre acestea, 53 au asistat la rândul lor la slujbă, potrivit guvernatorului Ohio.

"S-a răspândit ca focul sălbatic. Foarte, foarte înfricoșător", a spus marți guvernatorul MIke De Wine. „Știm că liderii noștri care se bazează pe credință nu vor altceva decât să îi protejeze pe cei care vin să se închine”, scrie CNN.COM.

 

Cum s-a răspândit virusul în rândul credincioșilor

 

Pentru a ilustra modul în care o persoană infectată poate răspândi virusul, oficialii de stat din sănătate au lansat un grafic color, care arată modul în care cazurile radiau de la  unii către alții.

De Wine a îndemnat persoanele care frecventează serviciile religioase să poarte măști. El a dispus de asemenea copiilor din școli să poarte măști, cu câteva excepții.

 

Guvernatorul a spus că va trimite scrisori la biserici, moschei și sinagogi pentru a împărtăși informații importante despre sănătate.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

"Este vital ca, de fiecare dată când oamenii se adună, toată lumea să poarte măști, să exerseze distanțarea socială, să se spele pe mâini și în timp ce se află în interior, să se asigure că există o ventilație bună și un flux de aer", a spus el.

În total, 53 de oameni s-au îmbolnăvit și alte 18 dintre acestea au răspândit infecția la cel puțin încă o altă persoană.

Un exemplu de răspândire a fost o familie în care un bărbat de 34 de ani s-a îmbolnăvit. Soția sa în vârstă de 31 de ani s-a infectat, la fel și patru copii care au vârste cuprinse între 1 și 11 ani.

Soția și cei doi copii ai bărbatului de 56 de ani menționat de guvernator drept persoana care a transmis infecția, s-au îmbolnăvit și ei. Statul nu a detaliat gravitatea bolilor în cazul celor 91 de persoane. Peste 96.000 de oameni din Ohio s-au testat pozitiv pentru coronavirus.

 

OMS: Este posibil să nu avem niciodată un leac pentru Covid-19

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că un “o soluție miraculoasă” împotriva Covid-19 s-ar putea să nu fie găsită niciodată. Asta deși se lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin.

Directorul general al OMSTedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că mai multe vaccinuri sunt în faza 3 de testare, dar o soluție “miraculoasă” s-ar putea să nu vină niciodată.

Până pe 15 iulie 2020, pe lista OMS erau clasaţi 23 de candidaţi pentru producerea vaccinului aşteptat de lumea întreagă, produsele fiind încă în evaluări clinice.