Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA ar mai putea interzice alți cetățeni moldoveni, după cazul Plahotniuc. Ambasadorul american de la Chișinău: „Nu vă mulțumiți cu nimic mai puțin decât acțiuni concrete contra corupției”

SUA ar mai putea interzice alți cetățeni moldoveni, după cazul Plahotniuc. Ambasadorul american de la Chișinău: „Nu vă mulțumiți cu nimic mai puțin decât acțiuni concrete contra corupției”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Ian 2020, 16:48
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ruslan Shalapuda Externe

Statele Unite ar putea întreprinde acțiuni similare cu cele din cazul lui Vladimir Plahotniuc și în alte situații, pentru a ajuta Republica Moldova „în lupta pentru justiție”, a afirmat Dereck J. Hogan, ambasadorul american de la Chișinău, într-un editorial pentru Ziarul de Gardă, potrivit unimedia.info.

„Statele Unite sunt în continuare solidare cu poporul Republicii Moldova în aspirațiile sale pentru un stat de drept mai puternic. Sancțiunile de săptămâna aceasta împotriva dlui Plahotniuc sunt prima acțiune de acest fel întreprinsă de Statele Unite în raport cu Republica Moldova, noi fiind pregătiți să mai întreprindem astfel de acțiuni, în același timp continuând acordarea asistenței economice și tehnice pentru a ajuta Moldova în lupta pentru justiție.

Cred că înțelegem cu toții că această luptă le aparține, în mod primordial cetățenilor Republicii Moldova, instituțiilor sale și conducerii pe care au ales-o. Astfel, le spunem oamenilor curajoși și puternici ai Republicii Moldova: nu vă mulțumiți cu nimic mai puțin decât acțiuni concrete contra corupției. Responsabilizați-vă liderii. De aceasta depinde viitorul – al dumneavoastră și al Republicii Moldova”, a scris Dereck J. Hogan.

Diplomatul a precizat că SUA se așteaptă la reforme credibile și transparente în justiție din partea Republicii Moldova.

„Statele Unite au susținut inițiativele fostului Guvern de a reforma sectorul justiției, inclusiv verificarea credibilă, independentă a judecătorilor și procurorilor. Salutăm intenția declarată a Guvernului actual de a continua reformele respective și am încurajat liderii politici să consulte societatea civilă, partidele politice de opoziție, mediul academic și experții internaționali pentru a ajunge la un consens extins asupra direcției și scopului reformelor. Dezvoltarea și implementarea reformelor în justiție ar trebui să fie credibilă, transparentă și inclusivă. Orice abordare mai puțin consistentă va submina încrederea publică și internațională în guvern”, se mai arată în editorialul ambasadorului.
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Vladimir Plahotniuc
 
Loading...