Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA ar urma să vaccineze 100 de milioane de persoane în 100 de zile, susține medicul Anthony Fauci

SUA ar urma să vaccineze 100 de milioane de persoane în 100 de zile, susține medicul Anthony Fauci

Un articol de: George Lupu - 18 Ian 2021, 10:46
SUA ar urma să vaccineze 100 de milioane de persoane în 100 de zile, susține medicul Anthony Fauci Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA Externe

SUA ar urma să vaccineze 100 de milioane de persoane, în primele 100 de zile de manddat prezidențial al lui Joe Biden, susține renumitul doctor Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din Statele Unite.

 

Ritmul de vaccinare în SUA ar urma să crească la 100 de milioane de doze administrate în 100 de zile 

 

Anthony Fauci susține că obiectibul președintelui ales, Joe Biden, este de a vaccina 100 de milioane de americani pentru Covid-19 în primele 100 de zile ale preşedinţiei sale.  ”Este absolut posibil”, a concluzionat medicul, transmite Reuters. Preşedintele ales Joe Biden a declarat că accelerarea vaccinărilor va fi una dintre priorităţile sale, după învestirea sa în funcţie, pe 20 ianuarie.

Fauci a spus că două noi vaccinuri, dezvoltate de companiile AstraZeneca şi Johnson & Johnson, ar putea fi prezentate foarte curând spre aprobare autorităţilor de reglementare, ceea ce ar creşte ritmul vaccinărilor.

Fauci a arătat că numărul mai mare de vaccinări, cuplat cu purtarea măştilor şi evitarea aglomeraţiei, va fi cea mai bună cale pentru ca Statele Unite să combată tulpina mai comtagioană a noului coronavirus.

”Dacă vom putea vaccina marea majoritate a populaţiei, vom fi în formă foarte bună şi am putea învinge chiar şi mutaţia”, a spus Fauci.

Acesta a făcut remarcile pe fondul criticilor referitoare la ritmul prea lent la care sunt administrate vaccinurile pentru boala care a ucis peste 390.000 de oameni în Statele Unite.

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Situația vaccinării în SUA

 

Până în prezent au fost vaccinaţi aproximativ 10,6 milioane de americani, aproximativ jumătate din numărul la care spera preşedintele Donald Trump să se ajungă până la sfârşitul anului 2020.

Guvernul american ia în calcul administrarea a jumătate de doză a vaccinului Moderna, pentru imunicarea mai rapidă a populației. Ideea este momentan analizată de către Administrațioa pentru Alimente și Medicamente și compania Moderna, informează Reuters.

Pentru moment, în SUA se discută varianta infectării a doar jumătate din donza de vaccin produsă de Moderna. Astfel, datele care se cunosc momentan fac referire la faptul că segmentul de vârstă 18 – 55 de ani ar putea primi jumătate de doză, de două ori, însemnând un obiect de a imuniza dublu numărul de persoane cu dozele pe care SUA le are.

În ceea ce privește efectele adverse, ca urmare a campanieid e vaccinare împotriva COVID-19, una din aproximativ 100.000 de persoane a manifestat o reacţie alergică gravă, după ce a fost vaccinată cu o doză de vaccin Pfizer-BioNTech în SUA

Citeşte mai multe despre:   Moderna,   SUA,   COVID-19,   campania de vaccinare