Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA au decis să renunțe la o bază militară din România

SUA au decis să renunțe la o bază militară din România

Petagonul a decis să renunțe la planurile de a construi două baze militare în Europa - una în România și o alta în Bulgaria - dat fiind că intenționează ca numărul militarilor americani să scadă cu 2.000 până în anul 2017.

De asemenea, din cauza tăierilor bugetare dure, americanii au decis să închidă și patru baze din Germania. Săptămâna trecută, americanii au închis două baze cu o istorie bogată şi de o importanţă ridicată pentru americani, cele de la Heidelberg şi Mannheim, şi au în plan să închidă alte două, tot din Germania. Baza de la Heidelberg funcţiona încă din 1952 ca sediul Armatei a Şaptea, primele trupe americane care au ajuns şi au luptat în Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Adevărul.

Astfel, americanii vor rămâne cu şapte baze militare principale în Europa: cinci în Germania - Weisbaden, Grafenwoehr, Kaiserslautern, Ansbach şi Stuttgart , una în Italia, la Vicenza, şi una la Mons, în Belgia.

”Timpurile s-au schimbat. În 1989 aveam 213.000 de soldaţi în Europa. Acum avem 32.000, iar numărul va scădea la 30.000 până în 2017. Nu vom construi acele baze în acele locuri”, a declarat locotenent general Donald Campbell, comandantul trupelor americane din Europa.

iteste mai mult: adev.ro/mt69w2

Citeşte mai multe despre:   SUA,   baza militara,   Bulgaria