Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA au planuri de modernizare a arsenalului nuclear. Care a fost reacția Rusiei

SUA au planuri de modernizare a arsenalului nuclear. Care a fost reacția Rusiei

Un articol de: - 03 Aug 2016, 08:35
 SUA au planuri de modernizare a arsenalului nuclear. Care a fost reacția Rusiei Externe

Un program care prevede modernizarea focoaselor atomice a fost prelungit de administrația Obama până în 2020, potrivit gandul.info. Așadar, s-a intrat deja în faza de producție a programului pentru fabricarea focosului nuclear B61-12, acțiune dispusă de administrația națională pentru siguranța nucleară din Statele Unite ale Americii.

Intrarea în noua etapă a programului destinat focosului B61-12 reprezintă un progres major pentru NNSA şi pentru talentaţii oameni de ştiinţă şi ingineri implicaţi în această misiune vitală pentru siguranţa naţională a Statelor Unite. În prezent, focosul B61 conţine cele mai vechi elemente ale arsenalului atomic american. Acest program va permite prelungirea cu 20 de ani a actualului sistem", a explicat Frank Klotz, directorul administrația națională pentru siguranța nucleară din SUA.

În acest context, Rusia nu a dorit să comenteze decizia SUA, dar, cu toate acestea, n membru important al Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a dat de înțeles că Moscova va reacționa simetric.

"Această problemă ţine de competenţa Ministerului Apărării. Specialiştii trebuie să îşi prezinte evaluările", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Orice încălcare a echilibrului nuclear va alimenta o cursă a înarmării. În mod clar, Rusia va reacţiona în mod adecvat. Dar, după cum preşedintele Vladimir Putin a spus în mod repetat, Rusia nu va fi atrasă într-o cursă a înarmării de amploare, de genul celei care a contribuit semnificativ la destrămarea URSS. Rusia are noi tehnologii care pot fi utilizate pentru contracararea armamentului nuclear american modernizat", a precizat și Dmitri Gorovţov, vicepreşedintele Comisiei pentru Siguranţa Naţională din Duma de Stat.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   reactie,   Rusia