Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: California limitează accesul la arme. Decizia, în urma atacurilor sângeroase din ultima perioadă

SUA: California limitează accesul la arme. Decizia, în urma atacurilor sângeroase din ultima perioadă

Un articol de: - 02 Iul 2016, 15:22
foto: stiri.com.ro Externe

Accesul la arme-52870.html">arme în California a fost limitat. Guvernatorul Californiei a ratificat vineri mai multe texte de legi care limitează accesul la arme-52870.html">armele de foc într-un dintre cele mai restrictive state americane în domeniu.

Decizia a venit în urma mai multor atacuri sângeroase ca atentatul de la Orlando (49 de morți), informează Agerpres.

Jerry Brown a ratificat șase propuneri legislative și a explicat că dorește "să întărească securitatea publicului, înăsprind legile existente în mod responsabil și țintit, protejând în același timp drepturile posesorilor de arme-52870.html">arme de foc", potrivit unui comunicat.

Aceste texte interzic în special arme-52870.html">armele de asalt cu încărcătoare ușor detașabile, restricționează mai mult împrumutul arme-52870.html">armelor de foc și introduc noi sancțiuni pentru declarațiile false privind furtul arme-52870.html">armelor.

O măsură prevede, de asemenea, controlul identității și antecedentelor persoanelor care cumpără muniții.

Dezbaterea asupra arme-52870.html">armelor de foc s-a impus după atentatele de la Orlando (Florida), din 12 iunie care a făcut 49 de morți, ori San Bernardino (California), din 2 decembrie care s-a soldat cu 14 morți.

Guvernatorul s-a folosit însă de dreptul său de veto asupra altor legi, dintre care una impunea declararea arme-52870.html">armelor pierdute sau furate în termen de cinci zile, iar alta limita cumpărarea puștilor la una pe lună.

În Congresul de la Washington, parlamentarii democrați au organizat săptămâna trecută un spectaculos sit-in de 24 de ore, în speranța nereușită de a obține un vot asupra unui text care să limiteze accesul la arme-52870.html">armele de foc.

Citeşte mai multe despre:   California,   arme,   legi,   arme,   foc
 
Loading...