Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Curtea Supremă din SUA: Înjurăturile sunt constituţionale / Procesul care a dus la acest verdict

Curtea Supremă din SUA: Înjurăturile sunt constituţionale / Procesul care a dus la acest verdict

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Iun 2019, 22:47
Curtea Supremă din SUA: Înjurăturile sunt constituţionale / Procesul care a dus la acest verdict Foto: pixabay.com Externe

Curtea Supremă din Statele Unite i-a dat câştig de cauză lui Erik Brunetti, creatorul brandului vestimentar ”FUCT”, pe care autorităţile americane au refuzat să îl înscrie în registrul mărcilor pe motiv că seamănă prea mult cu o înjurătură.

Guvernul preşedintelui Donald Trump ceruse instanței să valideze o lege din 1905, ce permite respingerea solicitărilor “scandaloase” sau “imorale”. Aceasta, însă, n-a fost de acord.

“Există multe idei scandaloase şi imorale în lume (şi chiar şi mai multe înjurături), iar legea le acoperă pe toate”, a decis Curtea Supremă, potrivit AFP. 

Instanța a făcut referire și la Primul Amendament din Constituţia SUA, care apără libertatea de exprimare.

Judecătorul conservator Samuel Alito și-a exprimat dezacordul faţă de numele mărcii, despre care a susținut că ”nu exprimă nicio idee” și denotă ”un vocabular limitat”. Pe de altă parte, ”într-un moment în care libertatea de exprimare este ameninţată”, termenii legii “ar putea fi foarte uşor exploataţi în scopuri nelegitime”.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   erik brunetti,   fuct