Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA desfășoară în Turcia avioane de vânătoare F-15E Strike Eagle! Exercițiul Anatolian Eagle vine într-un moment cum nu se poate mai complicat în relația Washington-Ankara (VIDEO)

SUA desfășoară în Turcia avioane de vânătoare F-15E Strike Eagle! Exercițiul Anatolian Eagle vine într-un moment cum nu se poate mai complicat în relația Washington-Ankara (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Iun 2019, 09:52
SUA desfășoară în Turcia avioane de vânătoare F-15E Strike Eagle! Exercițiul Anatolian Eagle vine într-un moment cum nu se poate mai complicat în relația Washington-Ankara (VIDEO) Externe

Forțele aeriene americane au desfășurat avioane de luptă F-15E Strike Eagle în Turcia, aeronavele aparţinând celei de-a 494-a escadrilă de luptă, scrie defenseromania.ro.

Comunicatul lansat de forțele americane aeriene arată că avioanele Strike Eagle au fost transferate în Turcia pentru participarea la exercițiul Anatolian Eagle 19, alături de forțele aeriene din Turcia și alte forțe aeriene partenere.

Instruirea se va concentra pe îmbunătățirea pregătirii și a interoperabilității între unitățile participante. Exerciții precum Anatolian Eagle 19 au menirea de a sporii capacitatea aliaților și partenerilor de a răspunde mai eficient crizelor regionale și de a-și satisface propriile nevoi de securitate. De asemenea, formarea multinațională demonstrează angajamentul SUA față de apărarea colectivă și securitatea regională, mai scrie sursa citată.

Exercițiul Anatolian Eagle are loc la o bază aeriană din orașul turc Konya. Desfășurarea de forțe se concentrează pe „îmbunătățirea pregătirii și interoperabilității între unitățile participante", potrivit Forțelor aeriene ale SUA în Europa.

Relocarea aeronavelor de luptă vine într-un moment cum nu se poate mai complicat pentru relațiile SUA-Turcia. Ankara a decis să achiziționeze sisteme de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, despre care Washingtonul susține că ar compromite capacitatea aeronavelor invizibile F-35. În aceste condiții, Administrația Trump a anunțat că va exclude Turcia din programul F-35 dacă aceasta nu va opri achiziția sistemelor S-400. Președintele turc Erdogan a anunțat deja că acest lucru nu este posibil.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Turcia,   Anatolian Eagle