Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA, devastate de incendii: Suprafața arsă e cea mai mare din ultimii 55 de ani (VIDEO)

SUA, devastate de incendii: Suprafața arsă e cea mai mare din ultimii 55 de ani (VIDEO)

Un articol de: - 15 Oct 2015, 10:02
SUA, devastate de incendii: Suprafața arsă e cea mai mare din ultimii 55 de ani (VIDEO) Foto: Captură video Externe

Mai multe zone din SUA au fost devastate de incendii de la începutul acestui an, iar suprafața totală este cea mai mare din ultimii 55 de ani.

Între 1 ianuarie și 8 octombrie 2015, SUA s-au confruntat cu 51.110 de incendii care au ars 4,55 milioane de hectare, suprafață echivalentă cu cea a Estoniei.

Anul trecut în aceeași perioadă, circa 41.700 de incendii au afectat 1,24 milioane de hectare. Acesta a fost anul cel mai puțin activ din ultimul deceniu în ceea ce privește incendiile produse în primele nouă luni, scrie Agerpres.

Între 2005 și 2014, suprafața medie distrusă între 1 ianuarie și 8 octombrie a fost 2,58 milioane de hectare, iar numărul de incendii de 60.506.

În ceea ce privește suprafața distrusă în primele nouă luni ale anului, aceasta depășește deja recordul deținut de întregul an 2006, când aproape patru milioane de hectare au fost afectate.

California, afectată de cea mai gravă secetă în ultimii patru ani din istoria sa, s-a confruntat în acest an în mod deosebit cu acest fenomen la care s-au adăugat peste douăzeci de incendii simultane mari în această vară, fiind mobilizați circa 14.000 de pompieri și evacuați mii de oameni.

SUA, devastate de incendii

Citeşte mai multe despre:   SUA,   incendii,   California