Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un judecător a blocat proiectul lui Trump privind construirea zidului de la frontiera cu Mexicul

Un judecător a blocat proiectul lui Trump privind construirea zidului de la frontiera cu Mexicul

Un articol de: Redacția B1.ro - 25 Mai 2019, 12:51
Foto: Hepta - Bestimage / Stephane Lemouton / Bestimage Externe

Haywood William, un judecător federal, a blocat temporar decizia preşedintelui Donald Trump de a folosi fondurile Departamentului Apărării pentru a construi zidul la frontiera cu Mexicul, informează France Presse. 

Trump promisese în campania electorală că va construi un zid la frontiera cu Mexicul pentru a opri imigrația ilegală din America Latină. În acest scop, el vrea să folosească fonduri federale de 3,6 miliarde de dolari destinate instalaţiilor militare. Pentru a ocoli refuzul Congresului democrat, liderul de la Casa Albă declarase o "urgenţă naţională" ridicarea acestui zid.

Membrii administraţiei Trump "sunt obligaţi să nu ia nicio măsură pentru a construi o barieră de frontieră" în două zone din apropierea oraşelor Yuma (Arizona) şi El Paso (Texas) "folosind fondurile redirecţionate de către Departamentul Apărării", a decis judecătorul William.

El a explicat faptul că a luat această decizie deoarece reclamanţii ar putea demonstra că responsabilii administraţiei Trump "şi-au depăşit autoritatea".

Demersul lui Donald Trump este amplu contestat. De altfel, acest recurs în faţa instanţei a fost iniţiat de aproximativ douăzeci de state americane, de puternica organizaţie de apărare a drepturilor civice ACLU şi de organizaţii de protecţie a mediului.

Citeşte mai multe despre:   sua,   donald trump,   mexic
 
 
 
Loading...