Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA în întuneric: O imensă PANĂ DE CURENT a afectat metropola New York! (FOTO, VIDEO)

SUA în întuneric: O imensă PANĂ DE CURENT a afectat metropola New York! (FOTO, VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 14 Iul 2019, 09:55
Foto: CNN Externe

O imensă pană de curent care a durat câteva ore a afectat sâmbătă noapte o parte din Manhattan, lăsând în întuneric stațiile de metrou și centrul turistic Times Square și blocând lifturile, relatează Agerpres.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

În vestul Manhattan-ului, aproximativ 73.000 de consumatori au fost privați de electricitate la începutul serii, a spus într-o scurtă declarație de presă, CEO-ul companiei Con Edison, John McAvaoy, care nu a specificat cauza incidentului, evocând o ”perturbare semnificativă”.

RĂZVAN SIMION ARUNCĂ BOMBA ANULUI! DETALII ȘOCANTE DESPRE DANI OȚIL

În aşteptarea restabilirii curentului electric, regia de transport MTA a solicitat călătorilor să evite staţiile subterane din Manhattan, ceea ce înseamnă aproape întreaga reţea a metroului new-yorkez.

Pompierii au informat că au răspuns unui număr mare de solicitări de intervenţii, în special din partea persoanelor blocate în lifturi.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU... MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Fiind vorba de o pana completă de curent într-o zonă în care se găsesc teatrele de pe Broadway şi Hell's Kitchen din partea de vest a Manhattanului, semafoarele au încetat să funcţioneze iar panourile publicitare gigantice din Times Square s-au stins.

SUA în întuneric: O imensă PANĂ DE CURENT a afectat metropola New York! (FOTO, VIDEO)

New York a devenit rapid scena unor idei generate de acest incident. La câteva minute după stingerea luminilor, mai multe scene improvizate au fost organizate pe străzi. Trecătorii au încercat să reglementeze circulaţia în timp ce trupa de comedie muzicală 'Hadestown' şi o corală care avea spectacol la prestigioasa Carnegie Hall şi-au continuat spectacolele pe trotuar.

Ironie a sorţii, pana de curent s-a produs în ziua aniversării 'Blackout', întreruperea pe scară largă a furnizării de curent electric care a afectat aproape în întregime metropola în 1977. La acel moment, în plină criză economică, New York-ul a devenit scena jafurilor şi a vandalizărilor, aproximativ o mie de magazine fiind sparte. Curentul a fost restabilit atunci după 25 de ore.

Alte două pene masive de curent au mai afectat New York-ul: în 1965 şi, respectiv, în 2003.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA
 
 
 
Loading...