Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA înăspresc regulile pentru acordarea vizelor! Criteriile prevăd ACCESUL la contul de Facebook și la MESAJELE solicitantului

SUA înăspresc regulile pentru acordarea vizelor! Criteriile prevăd ACCESUL la contul de Facebook și la MESAJELE solicitantului

Un articol de: - 01 Iun 2017, 07:32
SUA înăspresc regulile pentru acordarea vizelor! Criteriile prevăd ACCESUL la contul de Facebook și la MESAJELE solicitantului Foto: worldwidetravel.co.in Externe

Guvernul Statelor Unite ale Americii a adoptat miercuri un nou chestionar pentru solicitanții de viză din întreaga lume.
Solicitanții vor trebui să furnizeze informații despre ultimii lor 15 ani, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Biroul pentru Management și Buget a adoptat noile reguli pe 23 mai. Acestea permit consulatelor să ceară de la cei ce vor vize numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior de solicitant, mesajele din mediile sociale online trimise și primite în ultimii cinci ani, adresele de e-mail și numerele de telefon din aceeași perioadă, precum și informații biografice privind ultimii 15 ani, inclusiv adresele, locurile de muncă și călătoriile.

Un oficial din Departamentul de Stat a explicat că se vor cere informații suplimentare dacă trebuie confirmată identitatea unei persoane sau pentru verificări mai riguroase legate de securitatea națională.

Noile reguli vor fi aplicate de urgență timp de șase luni, în loc de termenul uzual de trei ani.

Răspunsurile la întrebări sunt voluntare, dar formularele chestionarelor avertizează că refuzul de a furniza informațiile cerute poate întârzia sau împiedica procesarea cererilor de viză.

Criticii susțin că noile chestionare sunt excesiv de dificile și vor duce la întârzieri în procesarea cererilor de viză, descurajând astfel studenții și oamenii de știință care vor să intre în SUA.

Măsurile vin în contextul promisiunilor lui Donald Trump de a spori securitatea Statelor Unite și de a întări controalele la frontiere.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   vize,   reguli