Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern

SUA le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern

Un articol de: - 02 Dec 2014, 16:30
SUA le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern Foto: ziuaconstanta.ro Externe

Statele Unite le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze rapid un nou Guvern, care să servească poporul moldovean, după alegerile legislative desfăşurate la 30 noiembrie.

SUA felicită poporul moldovean pentru alegerile parlamentare, un nou reper în dezvoltarea sa democratică, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa a apreciat că desfăşurarea tehnică a scrutinului a fost conformă cu standardele şi normele internaţionale, precizează comunicatul Departamentului de Stat.

„Statele Unite le solicită liderilor Republicii Moldova să acţioneze rapid pentru a forma un nou Guvern care să servească interesele poporului moldovean luptând împotriva corupţiei, promovând reformele care aduc beneficiile integrării europene şi găsind o soluţie comprehensivă şi paşnică pentru Transnistria, adaugă Departamentul de Stat. Viitorul aparţine poporului moldovean şi aşteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu noul Guvern”, conchide comunicatul, citat de Mediafax.

Partidele proeuropene au câştigat scrutinul parlamentar din Republica Moldova, conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală (CEC) după numărarea a 98 la sută din voturi.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Republica Moldova,   Guvernul Romaniei