Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Locuitorii unui oraş invadat de prostituate au organizat patrule pentru a le izgoni

SUA: Locuitorii unui oraş invadat de prostituate au organizat patrule pentru a le izgoni

Localitatea Vallejo, California, a devenit un magnet pentru prostituate, pentru simplul motiv că oraşul este falit. Localnicii localităţii patrulează pe străzi, pentru a descuraja prostituţia, care a luat amploare în oraş şi pentru a le alunga pe prostituatele care au îmânzit oraşul, scrie The Time.

De când Vallejo a fost declarat falimentar, în mai 2008, s-a redus şi numărul de poliţişti, cu 40%, lucru care a dus la înmulţirea prostituatelor, care vin tocmai din Oregon şi Mexic, ca să „lucreze” pe străzile din Vallejo.

 Văzând că oraşul lor este luat cu asalt pe prostituate, locuitorii, îngrijoraţi că situaţia ar putea scăpa de sub control, au început să umble noaptea, dar şi ziua, pe străzi, organizaţi în patrule, pentru a le goni pe femei din oraş.

Localnicii au format un grup, numit „Kentucky Street Watch Owls”- „Bufniţele străjere din Kentucky” , după numele unui cartier din oraş, şi sunt hotărâţi să readucă liniştea pe străzile din Vallejo.

Membri grupului nu sunt agresivi cu prostituatele, ci le lasă să vadă că sunt supravegheate, ba chiar stau de vorbă cu ele. Deseori, prezenţa unui grup de oameni guralivi, cu veste galbene fluorescente, este de ajuns să facă prostituatele şi clienţii lor să plece.

Problema este că, nu de puţine ori, localnicele din Vallejo, au fost confundate cu prostituatele.

„Am fost abordată pe stradă, chiar în lângă casa mea, de bărbaţi care credeau că eram o prostituată. Mă apropii de ei şi le ţip în faţă: Nu sunt o prostituată, du-te acasă la nevastă-ta! În ultimul timp, dacă merg pe stradă noaptea, încerc să port hainele iubitului meu , şi îmi pun un hanorac cu glugă pentru a nu mai fi confundată cu prostituatele”, a spus Teresa Miller, o studentă de 30 de ani, care a locuit în Vallejo aproape toată viaţa.

Pe lângă probelemele economice, şi cele cu prostituţia, Vallejo se mai confruntă şi cu violări de domiciliu şi furturi de maşini. Aceste vremuri grele au determinat localniic să formeze mai mult de 200 de grupuri de patrulă, dintre care, cel din Kentucky este cel mai activ.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   prostituata,   oras