Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA nu va introduce un pașaport federal de vaccinare, spune Casa Albă: „Nu va exista o bază federală de date a vaccinărilor”

SUA nu va introduce un pașaport federal de vaccinare, spune Casa Albă: „Nu va exista o bază federală de date a vaccinărilor”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Apr 2021, 09:23
SUA nu va introduce un pașaport federal de vaccinare, spune Casa Albă: „Nu va exista o bază federală de date a vaccinărilor” foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Guvernul SUA nu va emite un pașaport de vaccinare anti-COVID-19, a precizat Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, după intenția Texasului de a limita demararea unei astfel de inițiative din cauza unor îngrijorări legate de confidențialitate, potrivit Bloomberg.

Casa Albă: SUA nu va introduce un pașaport federal de vaccinare

 

Jen Psaki a declarat că guvernul american nu susține – „și nici nu o va face” – un sistem care să le impună cetățenilor să dețină un certificat. „Nu va exista o bază federală de date a vaccinărilor”, a mai spus ea

Secretarul de presă al Casei Albe a subliniat că administrația Biden dorește să protejeze confidențialitatea americanilor și nu vrea ca pașapoartele de vaccinare „să fie folosite în mod nedrept împotriva oamenilor”.

Anumite companii și colegii fac presiuni pentru ca oamenii să prezinte o dovadă de vaccinare anti-COVID-19 înainte de a se îmbarca pe nave de croazieră, înainte de a intra pe stadioane sau, după caz, înainte de a reveni în campus. Ele consideră că măsura le-ar permite să revină în siguranță la situația pre-pandemică.

Spre exemplu, planurile Norwegian Cruise Line Holdings de a relua croaziere din porturile americane, începând cu data de 4 iulie, prevăd obligativitatea vaccinării atât pentru membrii echipajului, cât și pentru clienți, conform anunțului făcut de companie. Totodată, marți, Brown University și Northeastern University s-au alăturat grupului de universități care le vor cere studenților să se vaccineze împotriva COVID-19 înainte de a reveni în campus, în toamnă.

Casa Albă declara anterior că demersurile privind pașaportul de vaccinare ar trebui conduse de sectorul privat sau de cel non-profit. Mai multe state americane s-au poziționat deja împotriva unui certificat de acest gen.

Greg Abbott, guvernatorul republican al Texasului, a emis marți un ordin prin care le interzice agențiilor de stat sau altor entități finanțate din fonduri publice să impună obligativitatea unui certificat de vaccinare. O interdicție similară a fost introdusă și de guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis.

Jen Psaki a mai spus că administrația Biden va oferi în curând îndrumări „care oferă răspunsuri importante la întrebările pe care le au americanii, în special în ceea ce privește îngrijorările legate de confidențialitate, securitate sau discriminare”.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Casa Alba,   pasaport de vaccinare