Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Pepsi și Coca-cola, bătaie pe investiție în iaurtul grecesc

SUA: Pepsi și Coca-cola, bătaie pe investiție în iaurtul grecesc

Un articol de: - 14 Oct 2015, 10:49
SUA: Pepsi și Coca-cola, bătaie pe investiție în iaurtul grecesc Foto: ibtimes.co.uk Externe

De la lansarea sa în Statele Unite ale Americii, iarurtul Chobani se bucură de un succes imens, plasându-se pe locul trei în segmentul iaurturilor.

Acest lucru a atras atenția potențialilor investitori în producătorul grec de iaurturi. Se pare că cei doi rivali, Pepsi și Coca-Cola și-au arătat intențiile de a investi în producătorul grec de iaurt Chobani, potrivit  publicației franceze economice Les Echos, citată de Ziarul Financiar.

Din cauza faptului că segmentul băuturilor răcoritoare este în scădere, acest fapt ducând la o încercare de diversificare a sectoarelor de producție. Văzând că sectorul alimentelor ce susțin un stil de viață sănătos este în creștere, Coca-Cola și Pepsi încearcă să investească în aceste companii.

Chobani, cea mai bine cotată marcă de iaurt din America a fost lansată în anul 2005, de imigrantul turc Hambi Ulykaya. Acesta a pus bazele companiei în SUA, pornind totul de la 0 și reușid ca în 2002, Chobani să dețină 18% din piața americani a iaurturilor.

În acest moment, nu este sigur dacă negocierile vor duce la un acord între Chobani și Coca-Cola sau Pepsi, din cauza faptului că cele două companii nu sunt singurele care doresc să investească în iaurt.

Citeşte mai multe despre:   SUA