Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Proprietarii de autoturisme Toyota dau în judecată compania pentru pierderi economice

SUA: Proprietarii de autoturisme Toyota dau în judecată compania pentru pierderi economice

Proprietarii de autoturisme Toyoto din Statele Unite intenţionează să depună plângeri împotriva producătorilor maşinii, pe motiv că au cauzat scăderea valorii autovehiculelor, potrivit unui judecător federal, scrie BBC.

Şoferii se plâng că au suferit pierderi materiale din cauza faptului că Toyota nu a dezvăluit sau reparat defectele care le-au făcut maşinile să accelereze brusc.

Reprezentanţii Toyota au depus o contestaţie pentru a fi scutiţi de procese, dar judecătorii au respins cererea, permiţând plângerilor să meargă mai departe.

În 2009, Toyota a început să recheme milioane de autoturisme din SUA.

„Luând aceste presupuneri ca fii adevărate, reiese faptul că au dus la pierderi economice. Un vehicul cu un defect valorează mai puţin decât unul fără niciun defect”, a scris judecătorul James Selna din Santa Ana, California.

Conducerea Toyota susţine că nu există nicio dovadă în acest sens.

Toyota este încrezătoare că nu există niciun defect în sistemul de control electronic.”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, Celeste Migliore, într-un comunicat.

Toyota a început să recheme maşini în service din întreaga lume, în septembrie 2009, din cauza unor probleme la pedala de acceleraţie. Ulterior, în ianuarie 2010, alte maşini au fost rechemate la revizii din cauza pedalelor de acceleraţie „lipicioase”.

Citeşte mai multe despre:   Toyota,   proces