Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA raportează încă 1.783 de morți din cauza COVID-19 / Program de 2.300 miliarde de dolari, anunțat de Rezerva Federală pentru firme și guverne

SUA raportează încă 1.783 de morți din cauza COVID-19 / Program de 2.300 miliarde de dolari, anunțat de Rezerva Federală pentru firme și guverne

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Apr 2020, 09:40
SUA raportează încă 1.783 de morți din cauza COVID-19 / Program de 2.300 miliarde de dolari, anunțat de Rezerva Federală pentru firme și guverne Externe

Statele Unite au înregistrat aproape 1.800 de morți în doar 24 de ore din cauza coronavirusului, după cum arată bilanțul Universității Johns Hopkins. Astfel, numărul total al victimelor în rândul americanilor se apropie de 16.500. Statele Unite devin a doua cea mai îndoliată țară din lume, după Italia. Între timp, Rezerva Federală americană a anunţat un program de 2.300 de miliarde de dolari pentru susţinerea guvernelor locale, dar şi a firmelor mici şi mijlocii.

 

Epidemie de coronavirus în SUA - Aproape 16.500 de morți

 

Universitatea Johns Hopkins a transmis, la ora locală 20.30, că bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns în Statele Unite la 16.478. Un număr de 1.783 au murit numai în ultimul interval de 24 de ore, până la ora informării. Bilanțul este inferior zilei de miercuri, când erau raportate aproape 2.000 de decese.

De la mijlocul săptămânii trecute, americanii înregistrează peste 1.000 de morți zilnic, în ciuda măsurilor adoptate de limitare a răspândirii COVID-19.

Statul New York e focarul epidemiei de coronavirus în SUA, cu peste 7.000 de morți. 799 de oameni au decedat acolo numai în ultimele 24 de ore. 

Potrivit Worldometers, în Statele Unite sunt aproape 460.000 de infectări cu coronavirus, din care doar aproape 26.000 de oameni s-au vindecat. Peste 10.000 sunt în stare critică.

 

FED anunță un ajutor de 2.300 de miliarde de dolari

 

Între timp, Rezerva Federală americană a anunțat un plan de 2.300 de miliarde de dolari pentru guvernele locale, pentru întreprinderile mici și mijlocii, informează CNN. Totul, în contextul în care 16,8 milioane de americani au cerut indemnizații de șomaj. Numărul companiilor care au fost nevoite să-și întrerupă activitatea din cauza epidemiei nu este cunoscut încă.

De ajutorul Fed vor beneficia toate statele, Districtul Columbia, comitatele cu peste două milioane de oameni și orașele cu peste un milion de locuitori. 

Până la 500 de miliarde de dolari vor fi alocate guvernelor locale, iar băncile vor acorda împrumuturi companiilor cu până la 10.000 de angajați, dar și autorităților locale. Plata ratelor va fi suspendată vreme de un an. Băncile vor păstra o parte de cel puţin 5% la fiecare împrumut.

De asemenea, legea autorizează și acordarea de împrumuturi directe de către Trezorerie.

În schimb, companiile trebuie să depună eforturi pentru a-și păstra angajații și nu pot folosi banii pentru refinanțarea datoriilor existente. 

Jerome Powell, președintele Fed, a subliniat că economia nu trebuie repornită prea de timpuriu și a avertizat asupra unui „început fals”. 

 

2.000 de miliarde de dolari, ajutor pentru economia americană afectată de criza COVID-19

 

La finele lunii trecute, Congresul american a adoptat un plan de 2.000 de miliarde de dolari în sprijinul economiei, afectată și ea de criza coronavirusului. 

Legea a fost votată și de democrați, și de republicani. Președintele Donald Trump a promulgat-o rapid, notează CNN.

„Va reprezenta cel mai mare program de ajutor din istoria Statelor Unite destinat economiei reale”, a declarat Mitch McConnell, liderul

majorității republicane din Senat.

Ajutorul presupune sprijin direct către americani, credite pentru micile firme și marile companii, precum și sume alocate spitalelelor.
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   New York,   Rezerva Federala