Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA reacţionează cu prudenţă faţă de decizia Adunării Naţionale din Franţa de a recunoaşte Palestina

SUA reacţionează cu prudenţă faţă de decizia Adunării Naţionale din Franţa de a recunoaşte Palestina

Un articol de: - 03 Dec 2014, 08:18
SUA reacţionează cu prudenţă faţă de decizia Adunării Naţionale din Franţa de a recunoaşte Palestina Externe

Statele Unite au reacţionat cu prudenţă, marţi, faţă de votul Adunării Naţionale din Franţa în favoarea recunoaşterii statului palestinian, reafirmând că susţine negocieri directe între Israel şi palestinieni.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat Marie Harf nu a condamnat în mod oficial rezoluţia votată de o largă majoritate a deputaţilor francezi, subliniind pur şi simplu că textul nu are un caracter "obligatoriu" şi că "poziţia Guvernului francez asupra acestui subiect a rămas neschimbată".

În ceea ce priveşte "poziţia Statelor Unite", ea este "clară", a reamintit oficialul american: "Susţinem un stat palestinian, însă doar prin negocieri între părţile care îşi soluţionează problemele legate de un statut final" cu două state, israelian şi palestinienii, a subliniat Harf, potrivit Mediafax.

Washingtonul apără principiul acestei soluţii cu două state, în cadrul unui proces de dialog direct între israelieni şi palestinieni.

"Noi am spus-o. Mulţi alţii au spus-o. Dar credem ferm că drumul către două state trece prin negocieri directe", a spus ea.

Membrii Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, s-au pronunţat marţi, cu o largă majoritate, în favoarea recunoaşterii statului Palestina, cu scopul declarat de "a obţine o soluţionare definitivă" a conflictului israelo-palestinian.

Autoritatea Palestiniană a salutat această decizie, îndemnând Guvernul de la Paris să adopte aceeaşi atitudine.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Palestina,   Franta\