Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA intenționează să introducă recunoașterea facială pentru cei care călătoresc cu avionul

SUA intenționează să introducă recunoașterea facială pentru cei care călătoresc cu avionul

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Dec 2019, 14:29
Externe

Departamentul Securității Interne intentenționează să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială pentru a identifica toate persoanele care intră și ies din Statele Unite, inclusiv cetățenii americani.

DRAMĂ TOTALĂ ÎN TELEVIZIUNE! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL DESPRE TEO TRANDAFIR! BOALA CUMPLITĂ A FĂCUT RAVAGII (GALERIE FOTO)

DHS a propus modificarea reglementărilor existente „pentru ca toți călătorii, inclusiv cetățenii americani să fie fotografiați la intrarea și/sau la plecarea” din Statele Unite, la aeroporturi.

TRAGEDIE ÎN MUZICA POPULARĂ! ESTE VORBA DESPRE MAREA CÂNTĂREAȚĂ MARIA CÂRNECI! FANII AU AJUNS LA CIMITIR! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Tehnologia de recunoaștere facială, care asimilează o imagine a unei persoane dintr-o fotografie sau videoclip cu o imagine a acestora aflată într-o bază de date, devine din ce în ce mai frecventă în aeroporturile din întreaga lume, deoarece guvernele și companiile aeriene o folosesc în scopuri de securitate și check-in.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHIORGHIU ANUNȚĂ MARELE MĂCEL! „ÎN ACEASTĂ NOAPTE...”

Totuși, în timp ce Departamentul Securității Interne a indicat că modificarea regulamentului propus este menit să prevină frauda cu documente de călătorie, Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a notat, luni, că acest fapt contrazice declarația anterioară a Vămilor și Protecției Frontierelor americane, conform căreia cetățenii americani nu vor fi supuși unor astfel de metode de control, scrie edition.cnn.com.

„Călătorii, inclusiv cetățenii americani, nu ar trebui să se supună unor scanări biometrice invazive, ca o condiție de a-și exercita dreptul constituțional de a călători”, a declarat analistul principal al politicii ACLU, Jay Stanley.

„Insistența guvernului de a face progrese cu o implementare pe scară largă a acestei puternice tehnologii de supraveghere ridică profunde preocupări de confidențialitate”, a adăugat el, conform sursei precizate.

 
Loading...