Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele Unite, măsură fără precedent: Departamentul pentru Justiție a trimis un reprezentant special privind corupția, spălarea banilor și crima organizate în România și Bulgaria

Statele Unite, măsură fără precedent: Departamentul pentru Justiție a trimis un reprezentant special privind corupția, spălarea banilor și crima organizate în România și Bulgaria

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Ian 2020, 12:28
Foto: U.S. Embassy Sofia Externe

Corupția și crima organizată din regiunea Europei de Est continuă să reprezinte un motiv de îngrijorare puternic pentru Statele Unite! Într-o decizie fără precedent, Departamentul pentru Justiție al SUA a trimis luna trecută un așa numit Resident Legal Advisor pentru Bulgaria și România, care ar urma să ofere asistență în domeniul justiției pentru în eforturile de combatere a corupției, spălării banilor și crimei organizate, anunță ambasada SUA la Sofia într-o postare pe Facebook.

Această informație a fost furnizată la scurt timp după ce Jessica H. Kim, noul reprezentant al Statelor Unite a avut o întrevedere cu ministrul Justiției din Bulgaria.

Foto: Jessica Kim, a treia din stânga

Este pentru prima dată când Statele Unite trimit un reprezentant special în regiune, cu misiunea expresă de se ocupa de probleme legate de corupție, spălare de bani și crimă organizată. Până acum, aceste chestiuni erau urmărite de funcționari din cadrul Ambasadei sau din cadrul Departamentului de Stat, scrie G4Media.

De altfel, trimiterea unui expert anticorupție în Bulgaria a fost anunțată de către ambasadorul SUA la Sofia, Hero Mustafa, la sfârșitul lunii noiembrie, după ce premierul Boiko Borisov s-a întors din vizita sa la Casa Albă.

 

Ambasadorul Mustafa a prezentat-o, marți, pe Jessica Kim și adjuncţilor ministrului bulgar de justiţie. În cadrul întâlnirii s-a convenit ca ambele părți să dezvolte dialogul și să împărtășească know-how-ul în ce privește o mai mare independență a instanței de judecată și a procuraturii. Au fost discutate probleme legate de respectarea statului de drept înainte de dialogul strategic dintre SUA şi Bulgaria, care va avea loc miercuri.

Potrivit Departamentului de Justiție, Jessica Kim a primit, în 2018, premiul procurorului general din Statele Unite pentru rezultate de excepție obținute în calitate de nou angajat, fiind una dintre cei 244 de noi angajați premiați pentru merite deosebite în serviciul public.
 

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   Bulgaria
 
Loading...