Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA retrag recomandarea de evitare a călătoriilor în străinătate din cauza pandemiei de COVID-19

SUA retrag recomandarea de evitare a călătoriilor în străinătate din cauza pandemiei de COVID-19

Un articol de: George Lupu - 07 Aug 2020, 11:18
SUA retrag recomandarea de evitare a călătoriilor în străinătate din cauza pandemiei de COVID-19 Externe

SUA a retras joi recomandările către toţi cetăţenii americani de a evita orice călătorii în străinătate, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Recomandarea a fost înlocuită cu o serie de avertismente pentru anumite ţări, dispuse de către Departamentul de Stat şi Centrul de Control al Bolilor şi Prevenţie (CDC), scrie Reuters.

 

Majoritatea ţărilor, incluse în nivelul 3 pe lista de avertismente

 

Majoritatea ţărilor se află în continuare la nivelul 3 pe lista de avertismente. Doar câteva ţări, printre care Thailanda, Noua Zeelandă şi Fiji sunt la nivelul 1, cu riscul cel mai scăzut. Nivelul 3, cel mai ridicat pentru CDC

''Odată cu ameliorarea condiţiilor sanitare şi de siguranţă în unele ţări şi cu posibila înrăutăţire în altele, departamentul revine la sistemul anterior de niveluri de recomandări de călătorie pentru fiecare ţară'', arată un comunicat la Departamentului de Stat care a luat locul recomandării globale de nivel 4 (maxim) ''Nu călătoriţi'' emise în 19 martie.

Pentru circa 30 de ţări s-au emis din 6 august alerte ''Nivelul 4: Nu călătoriţi''. Pe lista de risc ridicat se află, printre altele, India, Rusia, Bangladesh, Belize, Bolivia, Costa Rica, Republica Dominicană, Egipt, El Salvador, Haiti, Iran, Kosovo, Kazahstan, Mongolia, Honduras şi Libia.

România este încadrată la ''Nivelul 3: Reconsideraţi călătoria'', alături de ţările din Uniunea Europeană, de Regatul Unit, Vietnam, Sri Lanka, Liberia, Armenia, Filipine, Laos şi Australia.

În contextul epidemiei de coronavirus, Statele Unite au interzis intrarea pe teritoriul lor a cetăţenilor străini din multe părţi ale lumii, inclusiv UE şi China.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

OMS: Este posibil să nu avem niciodată un leac pentru Covid-19

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că un “o soluție miraculoasă” împotriva Covid-19 s-ar putea să nu fie găsită niciodată. Asta deși se lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin.

Directorul general al OMSTedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că mai multe vaccinuri sunt în faza 3 de testare, dar o soluție “miraculoasă” s-ar putea să nu vină niciodată.

Până pe 15 iulie 2020, pe lista OMS erau clasaţi 23 de candidaţi pentru producerea vaccinului aşteptat de lumea întreagă, produsele fiind încă în evaluări clinice.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   COVID-19