Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ţările din UE care REFUZĂ să expulzeze diplomaţi ruşi: "Noi vrem să menţinem deschise canalele de comunicare cu Moscova" (FOTO)

Ţările din UE care REFUZĂ să expulzeze diplomaţi ruşi: "Noi vrem să menţinem deschise canalele de comunicare cu Moscova" (FOTO)

Un articol de: - 27 Mar 2018, 12:52
Ţările din UE care REFUZĂ să expulzeze diplomaţi ruşi: "Noi vrem să menţinem deschise canalele de comunicare cu Moscova" (FOTO) Externe

SUA, Canada, Australia, 16 țări UE și alte patru țări europene trimit acasă 116 diplomați ruși, începând de luni,  ca urmare a otrăvirii în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal.

Sunt, însă, și țări care refuză să facă parte din acest colectiv. Austria, Bulgaria, Cipru, Malta, Slovacia, Slovenia şi Luxemburg nu s-au alăturat demersului, în vreme ce Belgia şi Irlanda nu au făcut încă un anunţ oficial, scrie The Guardian.

Foto: The Guardian

"Vrem să menţinem deschise canalele de comunicare cu Rusia. Austria este o ţară neutră şi se consideră o punte între Occident şi Est", transmit oficiali de la Viena.

România a anunțat, luni, expulzarea unui diplomat rus.

"Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare  la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă.

Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României", anunță MAE.

O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Canada,   Uniunea Europeana